am avut o plangere contracventionala (in anul 2009) am facut contestatie, am pierdut pe fond, am pierdut la recurs dar am castigat facand o contestatie in anulare dar dosarul s-a retrimis catre rejudecare. am inteles ca daca trec doi ani de la savarsirea faptei, aceasta fapta s-ar prescrie si nu am mai avea probleme (asa mi-au spus cei de la politie). am savarsit fapta pe data de 02.06.2009 si acum dupa repunerea pe rol am termen pe data de 07.06.2011. acum pe fond mai pot aduce noi martori? am vreo sansa?
nu se prescrie absolut niciuna din masurile luate (amenda, retinere p.c. sau puncte penalizare)..intrucat plangerea contraventionala suspenda masurile aplicate cfm O.G. 2/2001 , dar si cfm O.U.G. 195/2002 R. puteti sa va judecati pana in 2013 ..si tot veti fi obligat, k ..in cazul in care pierdeti sa predati p.c.-ul in 15 zile d la ramanerea definitiva a hotararii (cfm art. 118 alin. 4 din OUG 195/2002 R). de asemenea cfm Legii 202/2010 in cazul contraventiilor la regimul rutier si ordine publice , hotararile sunt defintive si irevocabile la pronuntare.