avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum obtin titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum obtin titlu de proprietate

In urma unui proces de partaj am primit impreuna cu alti 4 unchi in calitate de mostenitori un teren.am hotarare judecatoreasca in acest sens.3 din cei 4mostenitori legali sunt de acord sa-mi cedeze mie partea lor.cum sa procedez sa intru in posesia terenului printr-un act de proprietate si ce acte imi trebuiesc in vederea vinderii?multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:58, 31 Mai 2011
parerea mea este sa nu intrati propriu zis pe teren.luati-i pe cei 3 unchi care sunt de acord duceti-va la un notar public pentru a da o declaratie de renuntare la cota-parte ce li se cuvine conf. hotararii judecatoresti pe care o aveti.ulterior, dupa renuntarea in forma autentica la cota ce li se cuvine puteti folosi linistit terenul.
Cat priveste actul de proprietate - acesta este reprezentat de hotararea judecatoreasca la acest moment. Dupa ce unchii vor renunta la cota-parte ce li se cuvine, actul de proprietate va fi compus din hotararea judecatoreasca impreuna cu documentele de renuntare ce vor fi incheiate la notariat.
Declaratia de renuntare se da referitor la dezbaterea unei succesiuni, nu se poate da declaratie de renuntare la un drept de proprietate detinut deja #-o trebuie sa se intocmeasca documentatia cadastrala a terenului in vederea partajarii si sa se incheie un act de partaj voluntar la notarul public, in urma caruia fiecare va deveni proprietar pe ceea ce au convenit. Se intabuleaza ulterior fiecare cu terenul lui si poate vinde fiecare nestingherit proprietatea sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura renuntare la drept mostenire bbt bbt Vreau sa renunt la partea care mi se cuvine dintr-o mostenire .Dar sa explic situatia: dupa decesul tatalui meu cu 7 ani in urma,eu ca unic fiu am facut ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune sophie11 sophie11 Buna ziua, in 1990 tatal meu a cumparat impreuna cu fratele sau, in indiviziune, un teren, pe care in anii urmatori au construit o casa duplex cu destinatie ... (vezi toată discuția)