Buna ziua,
locuiesc la bloc , iar in apartamentul de deasupra locuieste o familie care este mai mult plecata in strainatate.
De cate ori vin vecinii acasa, apar pe peretii baii scurgeri de apa, i-am atentionat sa -si repare instalatia, dar pe langa faptul ca nu o repara, fac si scandal.
Va rog sa-mi spuneti caror foruri sa ma adresez, care sunt etapele, sau cum sa procedez in aceasta situatie de neantelegere.
va multumesc.
una dintre solutii ar fi sa va faceti asigurare pentru locuinte inclusiv inundatiile vecinilor iar la urmatoarea inundatie chemati asiguratorul.acesta va plateste conform asigurarii dvs.iar ulterior are grisa societatea de asigurari sa recupereze banii de la vecinii dvs.iar dupa un proces cu firma de asigurari cu siguranta isi vor repara tevile, etc.
mai exista posibilitatea instantei de judecata printr-un proces in care solicitati instntei sa-i oblige sa-si repare tevile.
ca sa merg in instanta, trebuiesc parcursi niste pasi, cred ca trebuie ca o comisie sa se deplaseze pentru a constatata , cine si cum se procedeaza pentru aceasta, administratorul blocului sau de la primarie ?
Va multumesc.
Aceasta este o chestiune privata, intre doua persoane, dv. si vecinul de deasupra.
Intr-un proces civil, administratorul ar putea fi chemat ca martor, dar nu ca administrator, ci ca locatar....si nu cred ca puteti sa abuzati de calitatea lui de administrator. Nu are in atributii monitorizarea proprietatilor private decat in masura in care afecteaza proprietatea comuna, nu proprietatea privata a vecinilor din bloc.
Singura masura pe care o puteti intreprinde este a dv. pentru cauze provocate de pe o alta proprietate privata si anume sa va faceti o asigurare facultativa. In acest caz asiguratorul se va putea implica si va va putea plati pagubele, el urmand sa si le recupereze de la vecin.
Deci in aceasta speta a dv. tratati problema ca de la proprietar la proprietar si nu implicand asociatia in niciun fel si nici pe angajatii ei.
Acesti oameni care mai pleaca "dincolo" la munca, asa este, vin acasa si-si varsa tot naduful pe, uite acum, pe vecini. Cand sunt afara, nu zic nic pas, merg in vaeful picioarelor, sunt soferii model din comunitatea respectiva. Insa acumuleaza, acumuleaza frustrari de toate categoriile. Vin acasa si o fac pe-a artistii, ca deh, de unde vin eu...
Trebuie pusi la punct, daca nu cu vorba buna, apelati la justitie, dar vorba dvs. notificati si as. prop. in acest sens, sa vada si reprezentantii dvs. cum sta treaba si daca nu se rezolva, pac la "trebunal"... Eu as mai avea o solutie, dar nu spui, cu parere de rau!