avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masuri de siguranta in eliberarea provizorie sub ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masuri de siguranta in eliberarea provizorie sub control judiciar

Buna ziua.Cine ma poate ajuta sa mi se modifice masurile de siguranta (aceea de a nu parasii judetul si aceea de a nu conduce autovehicule) sant cercetat penal intr-un dosar pentru contrabanda cu tigari.
Inca ceva cum e cu prejudiciul adus statului? Trebuie platit neaparat?
Cel mai recent răspuns: ContSters201986 , utilizator 18:09, 21 Iulie 2011
prejudiciul trebuie achitat doar daca va recunoasteti fapta (cf art 320 CPP) si doriti circumstante atenuante in sensul obtinerii unei pedepse spre minimul special sau chiar sub acest minim, inclusiv o suspendare a executarii. Instantele de judecata apreciaza in mod deosebit recuperarea prejudiciului in dosare de infractiuni economice - evaziune fiscala.

obligatia de a nu parasi localitate (ATENTIE - nu judetul, ci localitatea) este luata ptr cazurile cind nu se solicita arestarea preventiva si in general se poate inlocui cu cea a obligarii de a nu parasi tara. schimbarea lor depinde de procuror si de comportamentul dvs inn cursul anchetei.

in privinta celei de-a doua masuri - depinde si de modul in care a fost savirsta fapta precum si daca a fost urmata de confiscarea masinii ca obiect al infractiunii. masina a fost confiscata (daca contrabanda a fost savirsita prin transportarea tigarilor cu masina)? insa se poate solicita revocarea ei insa trebuie bine motivata si depinde de actele de la dosar.
Banuiesc ca sunteti liberat sub control judiciar. masurile de care spuneti se iau in asemenea cazuri. Teoretic se poate face o cerere de modificare a controlului judiciar la judecatorul fondului, daca sunteti trimis in judecata sau la instanta competenta, Tribunalul, daca sunteti in urmarire. Cererea trebuie motivata insa in scris, de preferat redactata de avocat daca vreti sa aveti sanse...
Azi am primit o veste buna de la avocata mea. Mi-a anulat masura de a nu conduce autovehicule si mi-a preschimbat masura de a nu parasi judetul cu aceea de a nu parasi tara.=D>=D>=D>=D>
Dumneacostra ce ma sfatuiti sa merg pe recunoaste sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal pentru confiscare autoturism dandanaua dandanaua Imediat dupa ce s-a efectuat controlul vamal, la bariera de la iesirea din spatiul vamal, l-au controlat mascatii, i-au desfacut capitonajul masinii, i-au ... (vezi toată discuția)
Masina retinuta ca proba onutza10v onutza10v Buna ziua, as dori o clarificare daca se poate in situatia aceasta: - au fost cumparate de la o piata niste tigari cu timbru de ucraina , in vederea ... (vezi toată discuția)
Recuperare masina politie simionicav simionicav in data de 06 11 2010 am fost prins la volanul unei masini marca audi a6 combi din 2001 masina inmatriculata in italia, avand propietar [ pe acte] roman, ... (vezi toată discuția)