avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incasare chitanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incasare chitanta

Buna ziua , doresc sa va aduc la cunostinta problema mea. In calitate de agent comercial am taiat unui client cu care am avut o colaborare foarte buna o chitanta.
Problema e ca i-am taiat chitanta pe toata suma vreo 3900 lei si la acel moment el mi-a dat 1000 lei urmand sa ma intorc pentru restul de suma. Fiind o colaborare veche de vreo 2 ani nu mi-am facut probleme si am plecat . Cand sa ma intorc zice ca nu are banii dar o sa mi-i dea a doua zi. A doua zi insa nimic , iar cand ma duc la el zice ca nu mai da nimic pentru ca el are chitanta taiata si nu mai are ce sa imi dea. Acum ideea e ca pe spatele chitantei am scris eu 3900-1000=2900 lei rest.
Ce as putea sa fac in aceasta situatie???? Pot sa depun plangere penala impotriva sa pentru inselaciune???...sau ce sa fac...pentru ca ar trebui sa pun eu banii daca el tot continua asa.
Multumesc.
. Trimiteti-i o notificare prin executor judecatoresc. Daca nu va plateste...actinati-l in judecata.
Din punctul meu de vedere, daca Dvs. nu puteti face dovada neplatii sumei de catre clientul respectiv, sunteti bun de plata. Care ar fi criteriile pe baza carora afirmatiile Dvs. sa fie luate in considerare?

Iar clientul nu il puteti Dvs. notifica cu ajutorul unui executor judecatoresc. Care ar fi baza legala ?
Pai pe spatele chitantei este scris de catre mine 3900-1000=2900 rest.
Cam asta ar fi "dovada" mea.
Si aceasta considerati Dvs. ca reprezinta o dovada? Nu, deoarece acel inscris se putea face de catre Dvs. si in cazul incasarii banilor de la client.
axellcom a scris:

Pai pe spatele chitantei este scris de catre mine 3900-1000=2900 rest.
Cam asta ar fi "dovada" mea.

incercati sa-i taiati si-o factura de 3900, s-o semneze, si sa-i dati marfa de 1000, sa scrie pe spate rest marfa 2900, sa vedeti, "clientu'" o sa vrea?!:)) ...
... considerati donatie suma de 2900 lei. da' fiind banii societatii, vedeti sa nu va dea si afara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pt abuz in serviciu al executorului marianapruteanu marianapruteanu Buna ziua.Pe data de 2 februarie am primit o instiintare de executare silita pt suma de 3900 de lei,cu blocarea contului de salariu.In 3 februarie am pus in ... (vezi toată discuția)
Avans cimpazu cimpazu buna ziua, in iunie 2009 am primit un avans pe care l-am facturat. Clientul a luat o parte din marfa dar mai am cam 3000 lei in contul 419. Clientul vrea ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante sebaman sebaman O intrebare te rog: Sunt din Resita, prietena mea lucreaza la o firma de distributie, ea a distribuit unei firme (din slatina timis) produse in timp de 10000 ... (vezi toată discuția)