avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfacerea adoptiei la cerea adoptatului major.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfacerea adoptiei la cerea adoptatului major.

Buna ziua.
Am fost adoptata la aproape 6 ani, deci se fac 20 de ani de cand am fost luata din familia mea biologica. Atitudinea lor fata de mine, scuzati-ma ca ma adresez asa, a fost ca si cand in loc de un sulfet si-au luat pe langa casa un catelus cu care au facut ce au vrut, iar daca exista vreo abatare de la cerintele lor chiar si cele mai mici se recurgea la violenta verbala si fizica. Acesta violenta fizica si verbala s-a intensificat de la 17ani pana in prezent, ajungandu-se sa imi spuna ca regreta ca m-au adoptat, sa ma acuze ca fur din casa, si sa imi adreseze cuvinte jignitoare nefondate. Nu mai suport sa stau cu ei, pentru k fiecare zi reprezinta un motiv de cearta pornit din parte mamei adoptive care gaseste mereu cate ceva de care sa se lege ca nu ii convine oricat de mic, si de acolo sa inceapa o lunga vaicareala din parte ei legata de adoptia mea si regretu ei/lor ca au facut pasu asta.
Eu am reluat legatura cu familia mea biologica intre timp, legatura de care parintii adoptivi nu stiu, dar doresc sa imi desfac actu de adoptie intrucat vreau sa ma intorc in orasu natal unde locuiesc rudele de sange, si mai exact la unchiul meu, fratele mamei biologice care avea grija de noi cat mama biologica era la munca. Mentionez ca mama biologica a murit cu 2-3 ani inainte de adoptia mea, iar tatal biologic a decis adoptia mea. La sfarsitul acestui an doresc sa ma intorc in orasul natal, si as vrea sa inchiei la cererea mea actu de adoptie pentru a nu mai avea nici o legatura cu parintii adoptivi, care la cat de posesivi sunt nu m-ar lasa in pace decat printr-un act judecatoresc de revocare a drepturilor lor parintesti.
As dori sa stiu ce pasi tre sa urmez pentru a desface actu de adoptiei , prin ce mijloace se poate inchiei actu(aici ma refer la notar, sau in instanta), si ce acte mi-ar trebui.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Freya , utilizator 20:43, 1 Iunie 2011
Eu cred ca nu se poate.
O varianta ar fi adoptia cu acordul dvs. de catre alta persoana, care a contribuit la cresterea si educarea dvs. cat erati copil.
Cu tatal biologic ce s-a intamplat?
Unchiul ar fi dispus sa va infieze acum?
va sugerez ca inainte sa incepeti orice demers pt desfacerea adoptiei sa va inarmati cu acte in sensul ca la urmatoarea agresiune fizica impotriva dvs sa mergeti la IML si sa obtineti un certificat medico-legal.
la 26 de ani ai dvs, va mutati unde vreti si stati cu cine doriti.. cat de posesivi ar fi , nu au ce sa va faca si cum sa va impuna ce nu doriti
pt un proces de desfacere a adoptiei, aveti nevoie de avocat. "adoptia se încheie în interesul adoptatului. daca ea nu mai corespunde acestui interes, adoptia poate fi desfacuta".
"...instanta fiind suverana sa hotarasca asupra temeiniciei motivelor invocate, care fac incompatibila mentinerea adoptiei, daca se sustine ca aceasta nu mai este în interesul partilor.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
gi-jane2, moderator
In urma cu 3 ani am plecat de acasa, pentru ca m-au pus sa aleg intre a sta in casa lor cu conditiile lor( era vorba de a iesi din casa doar de 2 ori pe saptamana) sau sa imi iau catrafusele si sa plec. Am ales sa plec, iar dupa an am fost nevoita sa ma intorc... pentru a imi termina facultate. Aceasta fiind a doua oara. Prima data cand am plecat de acasa(la varsta de 21 de ani) a fost dupa cele 6 luni in care primeam insulte zilnic, si pentru prima oara cand au spus ca regreta ca m-au adoptat...nu mi-a picat deloc bine sa stiu ca nu sunt dorita in familia care se presupune ca isi doreau sa aiba un copil.Am stat in Bucuresti vreme de 1 an. Motivu intoarcerii a fost acelasi, eram in anu 3 de facultate si mai aveam inca pe atat pana terminam. Problema este ca de fiecare data cand am fost plecata , parintii adoptivi au luat legatura cu persoanele la care am stat si vorbeau foarte urat despre mine, si nu ma lasau in pace. Cand m-am intorc de ambele dati mi=au repetat acelasi lucru" atata timp cat sunt pe numele lor si sunte parintii mei adoptivi ei or sa isi indeplineasca "indatoririle parintesti" si nu o sa ma lase in pace pana nu ma intorc acasa". Urmatoarea data cand o sa plec o sa fie definitiva si irevocabila, intrucat la sfarsitu acestei luni de iunie termin ultimu an de facultate. Stiind cum s-au comportat cu mine pana acum, nu am nici cea mai mica dorinta sa continui sa raman sub tutela lor. Eu imi doresc anularea actului de a adoptie pentru a ma rupe definitiv de ei, si sa stau linistita ca nu vine sa imi faca probleme la locu de munca spurcandu-ma si denigrandu-ma peste tot. Pur si simplu ma hartuiau indirect prin altii care imi povestea fel de fel de lucruri care le ziceau despre mine. Daca linistea nu o pot obtine decat in momentu in care ei isi pierd drepturile parintesti, atunci nu am alta solutie decat sa anulez actu adoptiei, care oricum mi se pare inutil atata timp cat eu ma intorc la unchiul meu(fratele mamei biologice)Vreau sa ma lase in pace si sa imi duc viata linistita fara stresu de a exista in fiecare zi ceva de care sa se lege si sa imi reproseze mereu acelasi lucruri mentionate mai sus.Odata cu anularea actului de adoptie, imi doresc ca numele sa mi se schimbe in numele mamei de fata, adica acelasi cu al unchiului meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere de acte inapoi si mentinerea unei persoane la distanta! ceva mai complicat georgi87 georgi87 Buna seara! Nu stiu cum am sa reusesc sa ma exprim cat mai succint si clar dar am sa incerc! Problema pe care o am eu este in persoana femeii care din ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa Mariaccc Mariaccc Bună. Am 17 ani și mi-aș dorii sa plec de acasă la prietenul meu. Dar înainte de toate astea țin sa menționez povestea tragica a vieții mele. De la ... (vezi toată discuția)