avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Adoptia copilului de catre bunicii materni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Adoptia copilului de catre bunicii materni

Buna ziua! Scriu aici in calitate de mama singura care ingrijeste de un baietel de 5 ani jumatate. Am 22 de ani si am fost ajutata de parinti in limita posibilitatilor. Am terminat o facultate si am decis sa plec de acasa la munca in strainatate..iar parintii nu au fost de acord sa le las copilul, cand urma sa facem actele la SPAS au dat inapoi. Mentionez ca tatal nu a declarat copilul si ca parintii mei l au avut in plasament legal in primii 2 ani de viata pt ca eu sa termin liceul. Acum, cei 2 lucreaza ..iar eu nu ma pot intoarce si nu vreau sa ma intorc mai devreme de 6-8 luni in tara. Care sunt urmarile legale pe care as putea sa le suport si daca se poate institui adoptia copilului de catre bunicii materni?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 20:47, 24 Octombrie 2019
Pai daca parintii dvs (bunicii copilului) nu doresc sa il adopte, nu se poate cu forta !
Asta am inteles.. deci ce se intampla cu copilul?

Marya2019 a scris:

Pai daca parintii dvs (bunicii copilului) nu doresc sa il adopte, nu se poate cu forta !


Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Mikst, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va creste intr un orfelinat sau va fi instituit alt plasament dacă va dori altcineva sa l ia !
Părerea mea este sa veniți sa luați copilul cu Dvs in străinătate, mai ales ca nu are tata in certificatul de naștere și puteți ieși cu el ușor din țara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor liviabudurean@yahoo.com liviabudurean@yahoo.com Parintii nu au conditii pentru cresterea unui minor de doi ani si jumatate,dar nu vor sa-l dea spre infiere.Eu si sotul meu,dorim sa luam spre intretinere si ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni gardian legal al unui copil? Minuc Minuc Buna ziua, Suntem o familie cu 3 copii (5, 8, 10 ani) si ne-am mutat in Romania acum 4 ani, din Canada. Pe strada pe care locuim este si un baietel adoptat ... (vezi toată discuția)
Adoptie fara acordul tatalui biologic dvbercu dvbercu Buna! Am un baiat de 12 ani, care sta in Romania la bunici. Eu sunt in strainatate. Sunt casatorita si am o fetita aici :justcuz: . Venim in vacante sa il ... (vezi toată discuția)