Buna ziua,
Suntem o familie cu 3 copii (5, 8, 10 ani) si ne-am mutat in Romania acum 4 ani, din Canada. Pe strada pe care locuim este si un baietel adoptat (are acum 9 ani) iar eu (mama) am legat o stransa prietenie cu mama adoptiva a baietelului care a suferit de o boala genetica grava, din cauza careia a si murit, acum 1 an, la varsta de 40 de ani. Copiii mei s-au atatsat foarte mult de baietel si il considera ca un frate. Pe patul de moarte, eu i-am promis mamei ca o sa am grija de baietelul ei. Tatal adoptiv al baiatului este cel care se ocupa de copil acum, impreuna cu bunica (din partea materna), pe care o indeparteaza cat mai mult spunandu-i ca acum baiatul e mare. Tatal nu si-a creat niciodata o legatura stransa cu copilul (mi-a marturisit mama, cand era in viata), copilul fiind foarte atasat de mama. De asemenea, tatal doreste sa-si refaca familia cu o femeie care i-a fost amanta ani de zile (inclusiv in perioada in care sotia era bolnava). Copilul este reticent la aceasta idee si face "crize" (expresia tatalui), pentru care este aspru pedepsit cu inchiderea in casa timp de saptamani intregi. De asemenea, tatal ii reproseaza copilului ca "i-a distrus viata" (femeia cu care avea o relatie l-a parasit, probabil empatizand cu copilul, si ea fiind la randul ei, copil provenit de la orfelinat).
De curand, l-am vazut pe baietel cu o fatza atat de trista incat m-am ingandurat. El le-a marturisit copiiilor mei ca tatal lui il bate. Aceasta este in mare situatia. Am discutat cu sotul meu despre posibilitatea de a adopta acest copil, sau de a deveni gardienii lui legali. Noi ne gandim ca in vreo 2 ani de zile sa emigram in America (noi fiind toti cetateni canadieni), sau intr-o tara din Europa. Care ar fi pasii de urmat pentru ca acest copil sa intre in familia noastra (evident daca tatal e de acord...)?
Analizati oportunitatea parcurgerii procedurii de sesizare a autoritatii pentru protectia copilului care pentru solutionare poate dispune comisie sociala care sa concluzioneze asupra conditiilor,mediului in care se dezvolta baietelul
Este situatie speciala deoarece copilul este adoptat,respectiv parintii adoptivi si-au asumat niste obligatii pentru asigurarea conditiilor optime necesare cresterii si educatiei minorului
Succes !
Mama minora
Gessica
Buna seara.Sora mea are aproape 17 ani ( ii implineste in aprilie) . in luna august a anului trecut a nascut un baietel . Tatal baietelului l-a recunoscut si ... (vezi toată discuția)