avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua
In situatia in care un salariat este in concediu medical, acest lucru are vreo influenta asupra incetarii contractului de munca pe perioada determinata ajuns la termen? Va rog sa imi oferiti baza legala.Multumesc.


Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 19:11, 31 Mai 2011
Daca termenul pentru care a fost incheiat contractul s-a implinit, contractul individual de munca, inceteaza chiar daca sunteti in concediu medical. ( art. 56 lit.j din Codul Muncii)
elena claudia ianasi a scris:

Buna ziua
In situatia in care un salariat este in concediu medical, acest lucru are vreo influenta asupra incetarii contractului de munca pe perioada determinata ajuns la termen? Va rog sa imi oferiti baza legala.Multumesc.




C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat - art.56 lit.i C.mun., chiar daca sunteti in concediu medical.
Concediul medical nu suspenda durata termenului pentru care a fost incheiat c.i.m.
Nu

Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003 - Codul muncii

ART. 49
(1) Suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre părţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
(4) În cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de niciun drept care rezultă din calitatea sa de salariat.
(5) De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. Am un angajat cu Contract de munca temporara, a carui durata expira la 30.06.2013. Din data de 27.04.2013 acesta se afla in concediu medical ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim pe perioada suspendarii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Un angajat a solicitat suspendarea contractului pentru concediu crestere copil; La 2 luni de la suspendare a expirat perioada pentru care a fost ... (vezi toată discuția)
Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)