Buna seara, am fost contactata astazi de cineva de la FISC de pe raza orasului meu, pt a fi anuntata ca maine la prima ora sa merg sa depun declaratia de inactivitate a firmei sau bilant ceva. As vrea sa mentionez ca am deschis o firma in octombrie 2010, deci anul trecut, nu am desfasurat absolut nimic pe firma si am depus acum vreo ceva timp la zi declaratiile acelea care se depun,urmand ca tocmai peste 3 luni sa mai depun ceva. Ce este insa ceea ce trebuie sa depun maine? M-au anuntat sa vin cu stampila etc. E nevoie sa apelez tot la un contabil sau o fac eu acolo la adminsitartia financiara? Ma costa ceva?
S-ar putea sa va coste amenda ca nu ati depus acea declaratie. Societatile care nu desfasoara activitate de la infiintare, in loc de bilant contabil depun o declaratie cum ca nu au avut activitate....
Declaratia de inactivitate este o declaratie pe propria raspundere, care trebuia depusa, daca nu ati desfasurat activitate de la infiintare si pana la incheierea exercitiului financiar, pana la data de 1 martie 2011.
Nedepunerea acestei declaratii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 100 si 200 lei.
Eu m-am prezentat chiar in luna martie la Administratia financiara si am intrebat ce anume sa depun, dupa care am dus declaratiile 100, 300 si 101. Am dus o data pe primele 3 luni, cred ca prin ianuarie, iar urmatoarele in aprilie. Totul a fost ok, nu mi s-a mai cerut nimic.