avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua
In data de 06.05 in timp ce ma deplasam catre Valcea am fost oprit la cca.400 de metri dupa terminarea unui tronson de drum in lucru si sanctionat cu amenda contraventionala si mi s-a retinut permisul de conducere pentru faptul ca era un semafor pe culoarea rosie la acel drum in lucru,la sediul Politiei mai erau inca 6 persoane cu aceeasi problema dintre care doi facusera si accident,eu nu aveam cum sa trec pe rosu pentru ca aveam 20km/h si sigur vedeam acel semafor plus ca ceilalti dadeau in mine fiind un singur sens de mers.
In cele din urma am fost la jud.Horezu am angajat un avocat sa-mi redacteze contestatia si am depus-o,am urmat toti pasii cu certificat de grefa etc etc,in motivarea facuta de avocat este scris faptul ca procesul verbal este intocmit nelegal deoarece ag. a consemnat ca fapta este prevazuta de art52al1 din HG1391/2006 si sanctionat de art101al3lit adin OUG195/2002,este total gresit articolul,in dovedire intelegem sa ne folosim de probe cu acte,martori,etc etc
Eu avand pe cineva in masina cu care nu sunt ruda si a acceptat sa fie martor,problema este: procesul se judeca pe data de 01.06 si nu am nici o posibilitate sa fiu la tribunal in acea zi.
Acum as dori sa intreb:facand abstractie de probe,logica,etc etc si tinand cont doar de faptul ca procesul verbal este intocmit gresit pot castiga procesul fara sa fiu prezent?
Sau se va pronunta o data ulterioara de judecare in cazul in care amandoua partile lipsesc,pentru ca cu siguranta nu se va prezenta nimeni de la Politie,am dat niste telefoane si sunt supra aglomerati de contestatii in Horezu,sincer nu inteleg de ce ii mai tin in functie pe acei ""militieni"",datorita hainei lor eu am pierdut pana acum o gramada de timp si de bani facand drumuri de Valcea,bani care nu-i voi mai recupera niciodata dar a fost ceva incredibil,ii spuneam chiar si politistului ca nu am nici cea mai mica problema sa predau permisul in cazul in care sunt vinovat dar ce au facut ei este strigator la cer:6 oameni fara permis din aceeasi cauza si era doar ora 11 dimineata....inimaginabil!
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
DANY CARA, utilizator
Cel mai recent răspuns: DANY CARA , utilizator 06:06, 1 Iunie 2011
Buna ziua, neindicarea corecta a actulkui normativ care sanctioneaza contraventia nu constituie o cauza de nulitate absoluta a procesului verbal. Parea mea personala, pentru a nu risca nimic ( glumind sa pierdeti cu 3-0 prin neprezentare) daca nu va puteti prezenta sa trimiteti cel putin o adresa prin care sa propuneti martorul pentru a fi citat pentru urmatorul termen.
Succes.
tocmai asta este problema,initial eram foarte hotarat sa fiu astazi la judecatorie dar ieri mi s-a stricat masina si nu mai am timp nici sa trimit adresa si autobuzele sau autocarele ajung in jurul orelor 13 la Horezu,in concluzie nu am timp sa gasesc nici o alternativa...se pare ca voi pierde contestatia?
dar nici politia nu se va prezenta,la ei nu se pune ""3-0"" pentru neprezentare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune contraventionala cu/fara permis? alcs_alx alcs_alx Buna ziua, Sunt oprit in trafic de catre un echipaj pentru ca am depasit coloana de masini aflata sa semafor. Teoretic permisul se suspenda 30 de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat florin1x florin1x Buna ziua, As avea o intrebare la dumneavoastra ,ma puteti ajuta : Acum 2 luni mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile pentru trecerea pe ... (vezi toată discuția)
Neprezentare avocat si pierdere contestatie adrianDc adrianDc Buna ziua, Am avut in anul 2012 o contraventie la politia rutiera, se presupune ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, nu a fost nimic filmat, doar a ... (vezi toată discuția)