avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PERMIS SUSPENDAT
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PERMIS SUSPENDAT

Buna ziua,

As avea o intrebare la dumneavoastra ,ma puteti ajuta :

Acum 2 luni mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului si mi sa aplicat o amenda de 350 ron pentru aceasta fapta si una de 450 ron pentru neprezentarea actelor. Nu sunt vinovat si am facut o contestatie la judecatoria sibiu. Nu exista filmare video si nici martori care sa ateste acest lucru nici din partea organelor legi nici din partea mea find sibgur in masina. In procesul verbal este mentionat un martor care a fost oprit pentru a semna faptul ca nu am vrut sa semnez procesul verbal.Dupa ce am depus contestatia am primit o intampinare de la judecatorie (raspuns la contestatia mea.... intampinare de la inspectoratul de politie) in care mi se spune ca insusi procesul verbal in sine este un fapt doveditor al faptului ca am incalcat legea. In data de 14/06/2013 mai exact vineri este prima infatisare la tribunal. Puteti sa imi spuneti cum as putea sa ma apar (ceva in apararea mea un caz asemanator castigat....ceva de genul) ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:23, 11 Iunie 2013
Buna ziua,
Ar fi bine sa solicitati toate actele si probele care au stat la baza incheierii procesului verbal de contraventie avand in vedere ca CEDO a calificat contraventia ca pe o infractiune avand caracter sanctionator.
In aceste conditii politia este obligata sa probeze vinovatia.
Solicitati sa se tina cont de cauza Anghel contra Romaniei (Cauza nr. 28183/03) judecata la CEDO.
Invocati si art 6 din conventie.
Solicitati sa se constate daca au fost intrunite toate elementele procesului verbal asa cum sunt ele prevazute si sanctionate de . Art. 13 Art. 15 Art. 16 Art. 17 din OG 2/2001.
Multa bafta!
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare dovezi contestatie pv trecere pe rosu gabriellaptaru gabriellaptaru Buna ziua, In luna mai mi-a fost suspendat permisul de conducere pe motiv ca am trecut pe rosu. Mentionez ca am trecut pe verde, nici macar pe galben, doar ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere dolce_2001 dolce_2001 Buna seara,as dori sa va cer parerea despre cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz: La data de 11.10.2010 venind dinspre Soseaua Mihai Bravu ,cand am ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv,legea 61/1991 andrei_pap87 andrei_pap87 daca la dosarul cauzei privind contestarea unui p-verbal,s-au depus declaratile date la sediul politiei,atat de contravenient cat si de ”partea ... (vezi toată discuția)