avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale afacere si avantajele/dezavantajele pt.persoanele cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

afacere si avantajele/dezavantajele pt.persoanele cu handicap pensionate de boala

buna ziua...sint pensionat de boala cu handicap gr.2 definitiv...ceea ce as vrea sa stiu este urmatoarele...1. pot sa imi deschid o firma de comert import/reciclare mobila si electrocasnice ?....si ce beneficii sau dezavantaje am ?....2.daca am asociat la firma mea pot sa lua un credit de la banca ?.....din cite am aflat trebuie sa imi fac un contract de munca si sa am adeverinta de venit ...(pot pierde pensia ?)...pt.a beneficia de un credit (pe care multe banci nu il dau oricui....numai daca ai p.c.r....pile,cunostinte,relatii sau mita)....pe scurt...ca pensionat de boala si cu handicap gr.2 ce avantaje/dezavantaje si beneficii sau facilitati legale sau fiscale as putea avea ?....(conform legii 448...nu prea da explicatii clare in detaliu practic nu ajuta cu nimic persoanele cu dizabilitati in domeniu , e prea vag sau se bate cap in cap cu alte legi sa nu inteleg eu ce scrie ?).........multumesc,Vlad
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 20:29, 2 Iunie 2011
Probabil va referiti la creditul cu dobanda suportata de stat acordat personelor cu handicap grav si accentuat pentru achizitioanara unei masini adaptata sau pentru adaptarea locuintei la nevoile perosanei cu handicap.Daca aveti cunostinta ca asemenea credite au fost date pe pile, relatii, etc, aveti la dispozitie nenumarate institutii prin care puteti sesiza aceasta desi ma indoiesc. Creditele pentru masini se da si persoanelor cu handicap grav si celor cu handicap accentuat, cele pentru amenajara locuintei se da doar persoanelor cu handicap grav, si doar celor in carucior, pentru a adapta propria locuinta in asa fel incat sa le fie usor sa se descurce.Pentru acest credit este nevoie de proiecte de la primarie, totul trebuie dovedit cu acte ce motiveaza in detaliu cererea de credit.
Ca persoana cu handicap puteti sa va deschideti o afacere, avantaje sunt multe, insa Domnul prim-ministru, cu ceva timp in urma a declarat ca daca o persoana asistata social are loc de munca atunci i se sisteaza calitatea de asistat social.
Pentru a afla mai multe informnatii a ceea ce doriti sa faceti mergeti la Inspectoratul teritorial de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 448/2006: dobanda suportata de stat pentru handicap accentuat? nicolae242 nicolae242 buna seara, in anul 2007 am luat un credit in valoare de 7000 euro pentru nevoi personale de la o banca pe o perioada de 10 ani; in anul 2008 m-am imbonlavit ... (vezi toată discuția)
Pentru persoanele pensionate de boala exista facilitati la infiintare firma? vlademagda vlademagda buna ziua...sint pensionat de boala handicap gr 2....as dori sa-mi deschid o firma si as vrea sa stiu care sint pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Lg.448/2006 art.27(1) madiciocan madiciocan Sint pensionar de boala in grad de handicap accentuat si abia am descoperit Art.27 (1) din Lg. 448/2006. Proasta comunicare a institutiei abilitate cu ... (vezi toată discuția)