avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor

O prietena a fost acuzata de tentativa de omor. As dori sa stiu daca poate scapa doar cu suspendarea sau care poate fi pedeapsa minima pentru aceasta incadrare? Nu a avut pana acum niciodata probleme cu legea. A injughiat pe cineva, atingandu-i plamanul. Persoana respectiva a fost operata si acum este in afara oricarui pericol. Aceea persoana pur si simplu o teroriza pe prietena mea, o urmarea, ii aducea injurii, venea la locuinta acesteia si facea scandal. Prietena mea avea depuse 2 plangeri la politie impotriva pers care a injughiat-o si adusese chiar si un certificat medico-legal ca a fost lovita de catre aceasta pers. Prietena mea nu a realizat ce a facut decat in momentul in care a fost arestata. Cunoscand-o destul de bine, nu cred ca a avut discernamant cand a comis fapta. Problema este ca a gresit ca s-a dus in casa si a spalat cutitul cu care injunghiase, lasand victima in fata blocului. Victima a sunat singura la politie, fara sa isi dea seama ca a fost injughiata, de abia la spital afland acest lucru. Credeti ca are vreo sansa sa nu faca puscarie? Daca victima nu ar depune plangere s-ar schimba lucrurile? Multumesc frumos si sper ca am fost destul de explicita.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:28, 1 Iunie 2011
Si-a recunoscut fapta si a fost arestata preventiv. Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

sa-si ia un avocat bun, poate exista sanse ca pedeapsa, chiar daca cu executare, sa fie mai mica.
va fi o problema si ca era cu acel cutit in fata blocului, apoi ca l-a spalat, ca nu a anuntat politia etc
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor andrale andrale Poate ati citit in presa Constanteana de un tata care si a injunghiat fiul. O sa spuneti ca este un tata criminal dar stati asa sa va povestesc. Fiul se duce ... (vezi toată discuția)
Omorul calificat-lcm roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca ... (vezi toată discuția)
Am fost injunghiat. shep shep @.Am fost injunghiat de un nenorocit dupa ce am sarit in ajutorul unui prieten.S-a intamplat acum o saptamana si ceva cand cel care m-a injunghiat a venit ... (vezi toată discuția)