avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost injunghiat.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost injunghiat.

@.Am fost injunghiat de un nenorocit dupa ce am sarit in ajutorul unui prieten.S-a intamplat acum o saptamana si ceva cand cel care m-a injunghiat a venit singur la noi in cartier sa se intalneasca cu prietenul meu.S-a dat jos din taxi si i-a pus cutitul la gat prietenului respectiv iar eu am sarit sa-l ajut si m-a injunghiat.M-au dus de urgenta la spital si m-au operat.Am aflat ulterior ca i-au dat 29 de zile in arest iar astazi sa aflu ca a iesit doar dupa 9 zile.E ciudat fiindca la 2 secunde dupa ce m-a injunghiat politia era acolo (erau in trecere).Pentru cine se pricepe,credeti ca ii vor face ceva? Va pati ceva? In spital am stat 7 zile si am fost vizitat de un domn de la politie care mia adresat intrebari@
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 20:18, 9 Decembrie 2011
Sigur va pati ceva, desigur, eliberarea din arest nu presupune ca nu va mai fi tras la raspundere penala.Probabil ca i-a fost inlocuita masura arestarii prevntive cu o alta masura , de pilda, obligatia de a nu parasi lcalitatea sau tara.
In astfel de cazuri autoritatile se autosesizeza si intocmesc dosar de cercetare penala pe numele faptuitorului.
Insa... ca si in multe alte cazuri, deorece nu ati necesitat o perioada indelungata de spitalizare, mai mult ca sigura va scapa cu pedeapsa inchisorii cu suspendare, asta daca nu are antecedente penale.
Slabe sanse sa scape doar cu o pedeapsa cu suspendare deoarece pare sa fie vorba despre o tentativa de omor. Faptul ca a stat 7 zile in spital nu inseamna ca acestea vor fi zilele inscrise in certificatul medico-legal, cu siguranta zilele de ingrijiri medicale vor fi mai multe, iar pt incararea la infractiuneain de omor, sub forma tentativei, (daca aceasta va fi incadrarea) nu are importanta nr de zile de ingrijiri.
Dupa cum a spus si legally_aid, daca a fost eliberat din arest nu inseamna ca nu va raspunde penal pt infractiunea savarsita.



Daca a iesit din arest inseamna ca va fi judecat in stare de libertate deci nu sunt luate in considerare circumstante agravante. Tare as dori sa vad mai multe cazuri cu pedepse cu inchisoarea dar insa asta e realitatea.... pana la urma depinde si de declaratie domnului care a fost injunghiat.
Avem un caz foarte mediatizat acum la tv cu victime in urma unui accident auto.... a condus si baut.... si.... sa nu imi spuneti ca nu scapa.... (cred ca se stie despre ce este vb.)
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor ionutandrei7 ionutandrei7 Salut am un prieten care la înjunghiat pe un prieten de a lui într.un conflict a facut 2 luni de arest preventiv iar acum la plasat in arest la domiciliu ... (vezi toată discuția)
Buna seara,as dori si eu o parere irina028 irina028 am si eu pe cineva care este arestat de un an si 7 luni si inca nu este definitiv,a fost arestat pentru omor,era consumator de droguri,si impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor Ioana badulescu Ioana badulescu Buna ziua Locuiesc impreuna cu mama mea si bunicii mei. Mama sufera de schizofrenie iar bunica mea in urma unui accident vascular a ramas paralizata pe partea ... (vezi toată discuția)