Buna ziua
Locuiesc impreuna cu mama mea si bunicii mei. Mama sufera de schizofrenie iar bunica mea in urma unui accident vascular a ramas paralizata pe partea stanga si cu dementa. Saptamana trecuta, bunicul meu a venit beat si a inceput sa faca scandal, asa cum a facut toata viata. Mama m-a sunat sa-mi spuna iar eu i-am spus sa inchida usa la camera noastra si sa nu-l bage in seama. El a intrat cu forta, a inceput sa o bata pe mamaie, mama i-a sarit in spate pentru a-l da de pe batrana, acesta a inceput sa o bata pe mama, moment in care mamaie asa cum a putut ea sa urcat in spatele lui. Mama a reusit sa fuga in fugatarie, a incercat sa inchida usa dar acesta a bagat degetele si i le-a prins, dar din pacate a reusit sa intre in bucatarie, moment in care din pacate mama a luat un cutit si l-a injunghiat. Imediat mama m-a sunat si mi-a spus ce s-a intamplat si mi-a zis sa dau telefon la salvare. Mama a fost arestata pentru 29 de zile si se afla in spitalul penitenciarului Jilava. Bunicul este in spital urmand a fii externat azi, dupa 7 zile. Intrebarile mele sunt: cum imi pot vedea mama? Exista vreo sansa ca mama sa nu fie condamnata? Ea era cea care de 3 ani are grija de mamaie si nu imi permit sa angajez pe cineva. Scandalurile lui si bataile erau saptamanale. A venit politia de nenumarate ori acasa in 20 de ani din cauza scandalurilor lui. In fata tuturor pacientilor si a prietenului meu, bunicul a spus exact ce s-a intamplat si ca nu doreste sa depuna plangere.
Va Multumesc,
O zi frumoasa.
Ioana
Poate scapa doar daca se retine legitima aparare sau exces neimputabil, aveti nevoie de aparare calificata, nu e simplu, dar nici imposibil avad in vedere descrierea dvs.
Dacă deja este arestata preventiv situația pare foarte complicata.
Trebuia sa aibă avocat angajat imediat ce a ajuns la audiere și acesta sa fie prezent la tot ce se întâmplă în legătură cu ancheta penala.
Se pare ca varianta mamei dvs. nu ar avea o susținere în probatoriu și simplul fapt ca a comis fapta atrage răspunderea penala.
Șansele sa scape de închisoare sunt foarte reduse în acest moment chiar dacă a spus adevărul deoarece a fost arestata.Trebuia angajat avocat ca sa nu fie arestata.Acum cazul e de 10 ori mai dificil decât era anterior.
Ca sa o vizitați adresati cerere scrisa la detentie unde se afla sau cereți acordul procurorului.
salut, eu nu prea stiu legile, dar daca bunicul nu depune plangere ce mai e asa complicat? iar pentru cineva bolnav de schizofrenie nu sunt alte reguli? ce ma enerveaza pe mine este ca cel care a provocat atatea scandaluri atatia ani pana s-a ajuns in situatia de fata, este mai putin vinovat...
În caz de tentativa de omor organele judiciare se pot sesiza din oficiu.
Dacă a ajuns la spital s-a anunțat politia și apoi a început ancheta penala.
Sunt destule cazuri în care sunt condamnați tatii pentru ca își înjunghie fiul sau fiul tatal.
Nu se scăpa însă de răspunderea penala și ajung la închisoare.
Va Multumesc din inima pentru sfaturi. Din pacate nu imi pot permite un avocat, iar cel oficiu , nici macar nu imi raspunde la telefon. Ieri a venit acasa bunicul meu, avand 8 zile in spital, iar pe foaie de externare scrie consumator cronic de alcool. Nici bine nu a venit ieri si deja a inceput sa ne injure si etc... Din pacate imi este groaza de ce va fii de maine, deoarece voi incepe serviciul....
Caz penal
Sorinasandru
buna ziua as avea o intrebare intro problema foarte serioasa de un an de zile fostul meu sot ne brusca pe mine pe copii si pe concubinul meu nea atacat de ... (vezi toată discuția)
Furt
amdbuc
V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari :
Cativa prieteni au furat niste piese de la 2 masini aflate in parcare in ... (vezi toată discuția)