avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal

buna ziua as avea o intrebare intro problema foarte serioasa de un an de zile fostul meu sot ne brusca pe mine pe copii si pe concubinul meu nea atacat de nenumarate ori in strada a aruncat cu acid pe el imi rapea copii si pe mine si multe alte abuzuri politia nu a facut nimic pana cand sa ajuns la faptul ca el in plina strada sa luat la bataie cu concubinul meu asa din senin in urma altercatiei fostul meu sot a ajuns injughiat si in cele din urma a murit nimeni nu stie de unde a aparut cutitul doar din presupuneri ca ar fi fost la fostul meu sot ptr k el umbla armat mereu cu cutit ce se intampla in aceasta situatie cu concubinul meu se ia legitima aparare?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:38, 27 August 2016
Din pacate lipsa implicarii autoritatilor poate duce la asa ceva daca conflictul escaladeaza.
Este unul din aspectele pe care il arat la politist in cazuri care nu sunt grave dar care pot escalada spre asa ceva...

Legitima aparare este foarte dificila in Romania.
Este bine sa aiba avocat care sa se ocupe de caz foarte serios si sa fie prezent la audierea tuturor persoanelor din proces.
In astfel de cazuri imediat dupa incident trebuie sa se apeleze la avocat pentru a fi prezent la audierea tuturor deoarece o mica omisiune in declaratie poate duce la denaturarea adevarului si implicit ulterior la condamnarea persoanei.

Este foarte greu de justificat de ce a dat cu cutitul ca sa se retina o legitima aparare.
Este liber sau arestat preventiv concubinul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
arestat preventiv dar nu au probe impotriva lui
Probe au din moment ce l-a injunghiat.

Trebuie sa lamureasca problema cu legitima aparare din faza de urmarire penala deoarece la trimiterea in judecata trebuie sa stie exact cum se va apara.
Banuiesc ca nu a avut avocat cand s-au facut audierile tuturor.

Daca recunoaste poate sa se scada din pedeapsa 1/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere. la ce pedeapsă ne-am putea aștepta? o fata27 o fata27 este vorba de concubinul meu m-am combinat cu el dar eram si casatorita exista deja un divort intre mine si fostul sot fostul sot a inceput sa-l ameninte nu ne ... (vezi toată discuția)
Amenintare ! redu redu In 1997 am avut un eveniment neplacut care a urmat cu un proces pe care l-am castigat -nu vreau sa intru in detalii - de atunci anumiti indivizi cand ma vad pe ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa risca si la ce se incadreaza fapta k1dand k1dand BUNA ZIUA ! Am fost de curand martorul unui incident intr-un bar in care eram 6 persoane una din persoane a batjocorit si facut misto circa 1 ora de un om ... (vezi toată discuția)