avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contestatie la un dosar de pensie limita de varsta in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contestatie la un dosar de pensie limita de varsta in conditii speciale

buna ziua !
As vrea sa cer parerea in legatura cu o problema care il priveste in mod direct pe tatal meu ,fost angajat al companie feroviare CFR pe postul de mecanic ajutor,care in urma cu 4 luni (perioada in care primea somaj )a depus actele de pensionare la casa de pensii in pitesti .I s-a calculat perioada de cotizatie si s-a ajuns la concluzia ca stagiul total de cotizare este de 39 de ani 7 luni si 22 de zile . A fost indrumat de functionarii de la ghiseu sa depuna actele pentru pensie la limita de varsta (varsta tatalui meu fiind de 50 si 9 luni de ani in momentul depunerii),pentru ca lucrand la siguranta calatorului exista o grupa speciala de pensionare .probabil ca dumneavoastra stiti mai bine despre ceea ce vorbesc in legatura cu aceasta grupa ,mie fiindu-mi neclar .A depus actele pentru pensioanare,si-a retras de la somaj actele lucru care l-a privat de 40 de mil de lei vechi ,si ieri la 4 luni de la depunerea dosarului a primit decizia care pe scurt a fost respinsa pe baza legii 263/2010 art 52.
am citit acest articol si este foarte putin edificator .Va rog foarte mult sa ma lamuriti:
1.Cum trebuie procedat pentru un recurs ?
2.Este corecta decizia casei de pensii avand in vedere ca indeplinea toate criteriile de pensionare (conform insasi functionarilor publici de la casa de pensii arges )
Multumesc anticipat si astept un raspuns RAPID pt ca se poate face contestatie in doar 30 de zile !

si
Cel mai recent răspuns: yonutzduran , utilizator 23:34, 1 Iunie 2011
Legea 263/2010,Art.178:Cererile inregistrate si nesolutionate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi se vor solutiona conf.normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii.
Articolul acesta nu e deloc elocvent deoarece cererea a fost facuta dupa data intrarii in vigoare a legii 263/2010. Ceea ce nu inteleg eu este de ce nu se incadreaza la pensie pentru grupa speciala de la siguranta circulatiei. Nu mai este valabila acea lege care ii scotea la pensie la 50 ani si peste 27 ani de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de pensionare cristimarian90 cristimarian90 Buna ziua! Sunt salariata la o societate comerciala din Ploiesti din 01.08.1978, avand o vechime de 33 de ani ca sudor electric. In prezent am varsta de 50 de ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare grupa 1 de munca catalinaursu catalinaursu Buna seara, Tatal meu a lucrat 21 de ani in grupa 1(pana la 1 aprilie 2001) si alti 10 ani in grupa a2a. Este nascut in 1958, Imi puteti spune, va rog, ... (vezi toată discuția)
Cerere privind acordarea pensiei pentru limita de varsta respinsa ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara am si eu o nelamurire: Numele meu este Toader Dobrita varsta de 55 de ani .An lucrat la CFR 20 de ani vechime la care mi s-a adaugat 9 ani si 4 ... (vezi toată discuția)