avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatorie fara insotitor pentru minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatorie fara insotitor pentru minori

Cum pot sa-mi aduc nepotul (minor) in vacanta in Italia , si care este procedura sau daca poate calatori cu avionul fara sa fie acompaniat de unul din parinti. Poate calatori singur sau in grija unui acompaniator de bord. Care sunt procedurile si documentele ce-i trebuiesc pentru a face acesta vacanta. VA ROG SA MA AJUTATI PENTRU CA NU POT SUSTINE FINANCIAR O VACANTA SI PENTRU UNUL DIN PARINTI IAR COPILUL MERITA SA AIBE O VACANTA FRUMOASA. Va multumesc:
Cel mai recent răspuns: NoricaMarin , utilizator 20:18, 6 Iunie 2011
Se poate.
Compania aeriana cu care va calatori trebuie sa aiba serviciul de insotire minor ( stiu sigur ca cea nationala are, care incepe cu T...), parintii fac procura notariala, prin care imputernicesc reprezentantul companiei respective sa il preia la check-in si sa il predea la aeroportul de destinatie.
Minorul trebuie sa aiba pasaport.
Succes!
Multumesc mult, nu stii ce bucurie mi-ai facut.
Multe salutari,
Nora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor de 16 ani,poate iesi din tara fara insotitor? alexandra2000 alexandra2000 Buna ziua.Fiica mea a fost chemata de verisoara ei in italia luna viitoare,dar ea nu poate veni dupa ea si nici eu sau tatal ei nu o putem duce.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Calatoria minorului in ue Larhak Larhak Eu sunt un baiat de 17 ani si jumatate implinesc 18 in Octombrie.De moment traiesc in Spania cu parintii mei de multa vreme si as vrea ca vara asta sa merg in ... (vezi toată discuția)
Cum cãlãtoreºte minorul neînsoþit în spaþiul ue amaromio amaromio Fiica mea, în vârstă de 13 ani, este invitată de prietenii noştri în Danemarca. Nu o putem însoţi şi nu ştim ce formalităţi trebuie ... (vezi toată discuția)