avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca

Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia "Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească reclamantei, născută la data de 23.12.1991, suma de 673,04 lei lunar cu titlu de pensie de întreţinere, de la data înregistrării cererii, respectiv 23.09.2010, şi până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 ani. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.05.2011. "

as dorii sa stiu cat timp am de asteptat pana primesc hotararea, si dupa ce o primesc si nu are loc nici o cale de atac din partea paratului cat mai am de asteptat pana imi primesc pensia?
Multumesc anticipat.
Daca nu se formuleaza recurs in termenul pevazut de lege, atunci hotarea devine irevocabila ... in acest caz, veti merge la arhiva instantei pentru a solicita o copie legalizata de pe hotararea judecatoreasca cu mentiunea ca este irevocabila.
Dupa aceasta mergeti si puneti in executare hotararea judecatoreasca, daca debitorul nu o executa de bunavoie.
Pai de obicei instanta trimite catre angajator ordinul de poprire pe salariu conform hotararii instantei. Angajatorul probabil va platii incepand cu urmatoarea plata catre angajat. Pentru lunile anterioare va trebuie sa discutati cu paratul sa va dea de comun acord suma, daca nu vrea apelati la un executor judecatoresc.
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri. ^-^

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara laurali laurali Buna seara, In urma divortului instanta a stabilit o pensie alimentara pentru copil, pensie pe care tatal refuza sa ne-o dea pe motiv ca decizia inca nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - data inceperii platii mihaelabellinvia mihaelabellinvia Buna ziua! Am avut in curs o ordonanta presedentiala care mi-a fost acceptata in parte, adica doar pensia alimentara, iar in hotarare scrie asa: \"Stabileşte ... (vezi toată discuția)