avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere de catre o societate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere de catre o societate

am o societate care isi are sediul intr-un apartament. toate utilitatile sant platite de mine catre societrati specializate(apa, curent,gunoi).cu toate astea seful asociatiei imi cere sa platesc intretinerea macar pentru o persoana, motivand ca asa scrie in lege. pe de alta parte am un apartament pe persoana fizica ,in care nu locuiesc si patesc la fel.care este adevarul?
Cel mai recent răspuns: unlocatar , utilizator 13:31, 1 Iunie 2011
Daca sediul societatii se afla intr-un imobil de locuinte, probabil ca de toate utilitatile si serviciile beneficiati prin as. prop. (instalatii comune) si atunci, cred ca spatiul dvs. figureaza pe lista de plata. Apoi depinde de ce faceti pe-acolo. Daca aveti o firma de asistenta juridica, contabila, etc. firma dvs. este vizitata de clienti, deci persoane... Cate? Depinde, iar pentru aceasta trebuie ca as. prop. sa incheie cu dvs. o conventie/contract in are sa stipuleze drepturi si obligatii. Daca aveti contracte separate cu furnizorii de servicii si utilitati, da se mai schimba treburile, insa tot trebuie clarificata relatia firmei cu as. prop. - daca aveti ceva in comun, daca nu aveti nimic in comun, despre ce vorbim?
In ap. pe persoana fizica, daca nu locuiti, faceti o notificare as. prop. in care explicati ca in acel ap. nu locuieste nici-o persoana. In ac. situatie nu vi se vor mai calcula cheltuieli pe numar de persoane (energie electrica, gaze, gunoiul menajer), dar la celelalte tipuri de cheltuieli, in special cele comune, trebuie sa vi se repartizeze costuri.
Adevarul il gasiti in Legea 230/2007 si mai detaliat in HG 1588/2007 - normele de aplicare a legii, daca aveti timp sa le lecturati.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
Adam Grecu, utilizator
@paulica_67

Trebuie sa platiti salatiul administratorului ,salariul femeii care face curatenie. cheltuielile comune si apoi pe numarul de persoane( energia electrica gunoi si gaze)

Presupunand ca aveti contract separat la gunoi si gaze tot va ramene electrica pe scara unde sigur nu aveti contract si trebuie sa va ia bani dupa numarul de persoane.

Si asa cum spuneti daca e firma. Daca intra-devar nu mergeti deloc nici ziua nici noapte faceti cerere ca acolo nu locuieste nimeni.

Daca dv va desfasurati activitatea doar ziua si fiind firma vin si diverse persoane atunci dv sa ziceti merci ca administratorul va trece doar o persoana.
Chiar daca circulati cu lanterna tot trebuie sa platiti curentul pe scara.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
unlocatar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)
Intretinere la bloc bellla bellla buna ziua am un ap de 5 cam in bucuresti, in care nu locuieste nimeni as dori sa/mi spuneti care sunt cheltuielile pe care eu trebuie sa le platesc. deoarece ... (vezi toată discuția)