avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

Se poate desface conrtactul de munca in perioada suspendarii acestuia (maternitate) in conditiile art. 86 (6) din Legea nr.85/2006? Respectiv lichidatorul poate desface contractul de munca al angajatilor in perioada in care contractul de munca este suspendat ca urmare a concediului de maternitate?
Cel mai recent răspuns: dragnea.georgeta , utilizator 20:10, 1 Iunie 2011
Da,nsa acest lucru nu va afecteaza in ceea ce priveste plata acestui concediu de maternitate.
Iata ce spune art32(1)din OUG 158/2005
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
dragnea.georgeta a scris:

Se poate desface conrtactul de munca in perioada suspendarii acestuia (maternitate) in conditiile art. 86 (6) din Legea nr.85/2006? Respectiv lichidatorul poate desface contractul de munca al angajatilor in perioada in care contractul de munca este suspendat ca urmare a concediului de maternitate?

Concedierea salariatilor poate fi dispusa pe durata concediului de maternitate in cazul concedierilor pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii - art.60 alin.2 C.mun.
multumesc de informatie dl. freelis. Ursuletroz .. informatia este corecta .. insa ceea ce ma interesa in mod concret vine de la freelis.
Multumesc amandurora deopotriva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de muna/concediu risc maternal gabrielaando gabrielaando Buna ziua, Ma aflu in concediu de risc maternal si pot intra la sfarsitul lunii in concediu prenatal. Ce se intampla daca am si pe luna viitoare concediu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate luci08 luci08 Buna ziua, Am o societate si doresc sa o dizolv, doar ca am o angajata care doar ce si-a inceput concediul prenatal, in maxim 40 de zile o sa-mi iasa ... (vezi toată discuția)
Concedierea in timpul concediului de maternitate... alinutza_b_b alinutza_b_b Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati sa ma lamuresc asupra efectelor concedierii in timpul concediului de maternitate. Situatia mea actuala este ... (vezi toată discuția)