avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta vechime

Buna ziua. un salariat plecat in cursul anului 2011 solicita o adeverin ta de vechime. Eu sunt obligat sa-i dau pt toata perioada lucrata la mine sau doar pt 2011, avand in vedere ca pana la 01.01.2011 este trecuta vechimea in carnetul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 1 Iunie 2011
De aceeasi problema m-am lovit si eu, il tot intorcea pe salariat de la somaj cu ea in brate..ca nu e semnata de ITM, ca....Cei de la ITM nu mai semneaza adeverinta de vechime dupa 01.01.2011.Eu i-am facut adeverinta de vechime pe toata perioada, m-am dus cu ea la ITM, iar inspectorul care raspundea de mine si-a pus viza numai pe perioada de pana la 01.01.2011.
Inspectorul ITM a procedat corect, ITM certifica numai inscrisurile - respectiv - adev. care fac referire la activ. depusa pana la 01.01.2011.
Dupa aceasta data, angajatorul este obligat sa elibereze adev. de vechime care sa cuprinda aceleasi date ca si adev. certificate de ITM ( ca si continut ).
Viovas a scris:

Buna ziua. un salariat plecat in cursul anului 2011 solicita o adeverin ta de vechime. Eu sunt obligat sa-i dau pt toata perioada lucrata la mine sau doar pt 2011, avand in vedere ca pana la 01.01.2011 este trecuta vechimea in carnetul de munca?

Ii dati adeverinta pentru perioada incepand cu data de 01.01.2011 si pana la data incetarii raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj valentina87 valentina87 imi trebuie o viza din data de23.08.2010 de cand m-am angajat pana la data de 01.01 2011,nu am carte de munca decat o adeverinta de la angajator cu contract de ... (vezi toată discuția)