avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

un salariat angajat din 21 feb 2007 cu doua ore si150 lei salariu brut pe Contractul individual de munca, poate beneficia de ajutor de somaj daca i se inceteaza CIM?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 1 Iunie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni sa aiba 12 luni (lucrate cu program normal) cotizate la somaj.
2. In cazul CIM cu timp partial acestea se iau in calcul proportional cu timpul normal de lucru. In cazul unui CIM cu doua ore pe zi, in cazul celor 24 de luni se vor "omologa" ca fiind numai 6 luni cu program normal.
3. Asadar daca persoana in cauza a avut din februarie 2007 si pana acum numai CIM cu 2 ore pe zi nu poate beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de indemnizatie de somaj o persoana cu cim 2h/zi? cristian corina cristian corina poate beneficia de somaj, o persoana cu contract de munca, cu norma de 2h/zi? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj ? mobanu mobanu Buna ziua, intrebarea mea este daca am dreptul la indemnizatia de somaj in urmatoarea situatie: am lucrat incepand din august 2011 timp de 4 luni part time ... (vezi toată discuția)