avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu cresterea copilului

Daca am optat pentru concediu de ingrijire a copilului pina la viesta de 2 ani, la intoarcerea la serviciu mai beneficiez de cele 6 luni de "protectie" ......?...mentionez ca am nascut dupa 01.01.2011.
Cel mai recent răspuns: lena12 , utilizator 09:41, 9 Iunie 2011
Da, teoretic, pentru ca practic firma va desfiinta postul, daca nu vrea sa te mai primeasca inapoi.
Nu beneficiati de o astfel de protectie ... Protectia este aplicabila salariatei/ salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an , respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
ok...atunci cum ramine cu articolul din codul muncii care prevede o astfel de protectie a mamelor si care nu a fost abrogat?
sunteti protejata de o eventuala demitere pe necorespundere profesionala si vi se pastreaza postul pe perioada concediului, dar singura modalitate legala sa "scape" de dumneavoastra dupa incetarea concediului este sa va desfiinteze postul
lena12 a scris:

ok...atunci cum ramine cu articolul din codul muncii care prevede o astfel de protectie a mamelor si care nu a fost abrogat?


Si care este acel articol din Codul Muncii la care va referiti? ... intrucat nu exista asa ceva reglementat in Codul Muncii.

@ miroanad
Nu mai exista aceasta protectie la care faceti referire ... Codul Muncii nu a reglementat si nici nu reglementeaza asa ceva ... fostul CCMN stipula asa ceva.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pana la 2 ani kirkor kirkor Buna ziua, Luni termin cei 2 ani de concediu de ingrijire copil si am o nelamurire legata de locul de munca anterior. Exista vreo posibilitate sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Reluarea muncii dupa terminarea concediul pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani migial migial Buna ziua , Exista articol in codul munci sau lege care precizeaza ca angajatorul nu poate desface contractul de munca angajatului reantors din concediul de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din cic emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, dupa cei 2ani din CIC , cand ma intorc la serviciu , angajatorul este obligat sa-mi pastreze postul max 6luni sau nu? care este temeiul legal (vezi toată discuția)