avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli dedudctibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli dedudctibile PFA

Buna ziua,
am un CMI de stomatologie care este propietarul apartamentului in care functioneaza.
Apartamentul a fost cumparat cu 60000 de euro si pana in prezent s-au amortizat 20000 euro, deci au ramas neamortizati 40000 euro. Vreau sa vand apartamentul cu 45000 euro,bani pentru care voi taia chitanta.
Am citit legea privind cheltuielile deductibile si am gasit urmatorul paragraf:cheltuieli deductibile sunt:
"valoarea ramasa neamortizata a bunurilor si drepturilor amortizabile instrainate, determinate prin deducerea din pretul de cumparare a amortizarii incluse pe costuri in cursul exploatarii si limitata la nivelul venitului realizat in strainatate"
Ce inseamna asta ? Ca pot baga la cheltuieli deductibile suma ramasa neamortizata, adica 40000 euro?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Cel mai recent răspuns: ContSters176126 , utilizator 14:11, 14 Iunie 2011
ma ajuta si pe mine cineva cu un raspuns?
intrebare?apartamentul e cumparat ,sa zic asa,de PFA,daca l-ati cumparat inainte de infiintarea PFA ,eu zic sa nu tineti cont de paragraful pe care l-ati adus in discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix neamortizat integral dumitruanastasia dumitruanastasia PFA vinde un mijloc fix la un pret mai mic decat valoarea ramasa neamortizata.Care sunt consecintele fiscale? -diferenta de pret ce reprezinta? daca se ... (vezi toată discuția)
Am un apartament pe firma. zdralea zdralea Am un apartament pe firma. Vreau sa il vand cu ex. 100000 euro si sa cumpar altul tot pe firma cu ex. 80000 euro. Firma e platitoare pe profit ( 16% ). Cat ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui mijloc fix de catre cmi-pfa adlala adlala Cabinet medical de medicina dentara,vinde in baza facturii un mij.fix neamortizat complet,un motor electric folosit la scaunul stomatologic,ca piesa ... (vezi toată discuția)