avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Vanzarea unui mijloc fix de catre CMI-pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Vanzarea unui mijloc fix de catre CMI-pfa

Cabinet medical de medicina dentara,vinde in baza facturii un mij.fix neamortizat
complet,un motor electric folosit la scaunul stomatologic,ca piesa separata.
Valoarea de intrare este de 6500 lei,val.amortizata=4300.lei,iar val.ramasa
neamortizata=2100.lei,vanzarea se face la val.de 2200.lei.CMI nu este platitor de TVA.
Intrebarea mea este?atunci cand stabilesc venitul net pentru impozitare voi lua in calcul suma de 2200.lei din contul de venit si din contul de cheltuieli suma de 2100.lei,sau numai venitul si de cheltuieli sa nu mai tin cont.
Nu am mai avut cazuri la CMI-pers.fizica autorizata,si nu stiu cum sa procedez.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adlala , utilizator 21:26, 13 Mai 2014
Potrivit Normelor de aplicare ale art.48 Cod fiscal avem :
36)In venitul brut se includ toate veniturile..cum ar fi :..venituri din vanzarea bunurilor din patrimoniul afacerii ;
38)...sunt cheltuieli deductibile :
17.Valoarea ramasa neamortizata a bunurilor amortizabile instrainate...limitata la nivelul venitului realizat din instrainare.
Fata de cele de mai sus procedati astfel :chitanta de incasare cu factura(exemplarele 2) a sumei de 2200 lei ,le inregistrati la incasari in Registrul jurnal de incasari si plati.Valoarea ramasa neamortizata de 2100 lei o treceti la cheltuieli deductibile, cand calculati sumele ce se inscriu in declaratia 200.
Multumesc.Asa am sa procedez.
Cu stima si respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli dedudctibile pfa drcri drcri Buna ziua, am un CMI de stomatologie care este propietarul apartamentului in care functioneaza. Apartamentul a fost cumparat cu 60000 de euro si pana in ... (vezi toată discuția)
Documente si inregistrare contabila vanzare in rate imobil de catre un cabinet stomatologic la o persoana fizica drcrisan drcrisan Buna ziua, as dori sa stiu ce documente justificative trebuie intocmite si inregistrate in contabilitate pentru un contract de vanzare a unui imobil cu plata ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturisme rodia rodia Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:O societate vinde 2 autoturisme(unul amortizat integral si celalt neamortizat integral). De exemplu,auto ... (vezi toată discuția)