avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prezentare la proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prezentare la proces

Buna ziua
Sotul meu a fost citat la tribunal , ca martor intr-un proces penal . Sotul meu se afla sub tratament la domiciliu suferind de o boala neuropsihica .Mentionez ca a dat declaratii scrise in faza de urmarire penala la politie acum 5 ani , interval in care starea psihica a sotului meu s-a deteriorat vizibil..Acum la proces a fost citat de mai multe ori ,iar ultima data cu instiintare ca este pasibil de amenda de 2000 ron ,daca nu se prezinta la declaratii la tribunal .Mentionez ca am trimis prin fax tribunalului copie dupa adeverinta medicala ,el nefiind capabil sa se prezinte si sa declare ceva coerent .Politistul care a fost acasa dupa sotul meu a declarat judecatorei ca sotul meu il sfideaza si aceasta nu a luat in considerare adeverinta medicala .Ce sa fac in aceasta situatie ,deoarece sotul meu fiind bolnav psihic ,nu stiu ce mai poate declara acum despre evenimente intamplate acum 5 ani .Trebuie sa angajez un avocat pentru el ,sau sa solicit instantei sa i-a in considerare declaratia scrisa la politie ?
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema .Nu doresc sa platesc amenda dar nici sa-mi las sotul la declaratii in conditiile in care este cu creierul pane .
Cel mai recent răspuns: CONST , utilizator 13:00, 1 Iunie 2011
Faceti copii dupa toate actele medicale pe care le aveti vis a vis de starea sotului dumneavoastra. Redactati si o adresa catre instanta, aratand nr de dosar, termen si precizand ca sotul dumneavoastra este in incapacitate de a se prezenta personal. Cu adresa aceasta si atasand copiile documentelor medicale mergeti dumneavoastra la termen. Instanta va constata buna-credinta a dvs, iar daca nu va fi incredintata pe deplin, va dispune o cercetare la fata locului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor Ad3 Ad3 Buna ziua.As dori un sfat....totul a inceput cand un individ a fost prins conducand in stare de ebrietate si fara permis de conducere.L-a prins politia,eu eram ... (vezi toată discuția)