avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua!

Am un dosar care are ca obiect partajul bunurilor comune. In masa partajabila am inclus si un imprumut, dar clienta mi-a adus doar o parte din chitante la care am facut referire in cererea precizatoare si s-a stabilit taxa la suma precizata.
Deocamdata nu am propus probe. Mai pot sa declar ca a fost o greseala materiala si ca suma e mult mai mare decat cea precizata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jurista , utilizator 14:25, 1 Iunie 2011
Parerea mea este ca la urmatorul termen puteti face o precizare la actiune (sau "nota precizatoare", cum doriti s-o intitulati), in care aratati ce anume s-a gresit si care este situatia reala.
Multumesc frumos pentru raspuns. Eu deja am precizat actiunea pentru a se stabili taxa de timbru si in privinta acelui credit am trecut doar suma rezultata din chitantele aduse de clienta, pentru ca atat a putut sau a vrut sa-mi aduca.
Mai pot sa mai fac o cerere precizatoare si sa arat instantei ca e vorba de suma totala a imprumutului si nu doar de suma initial precizata?
Ma gandesc ca o sa fie nevoie de o completare a timbrajului, iar eu am facut cerere de scutire a taxei de timbru.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxei de timbru GABYBABY GABYBABY AM DESCHIS UN PROCES DE SUCCESIUNE LA JUDECATORIA CORNETU,AM PRIMUL TERMEN PE 6 NOIEMBRIE,DAR PANA ATUNCI EU AM AUZIT CA TREBUIE SA PLATESC TAXA DE TIMBRU,SI ... (vezi toată discuția)
Cerere precizatoare Artigas Artigas Va salut, Va solicit sfatul in urmatoarea speta Intr-o actiune promovata in instanta s-au formulat pretentii pentru o dauna produsa de catre parat ... (vezi toată discuția)
Calcul gresit taxa de timbru uira uira Sunt parata intr-un dosar de partaj, iar judecatorul a calculat gresit taxa de timbru: 2200 ron in loc de 3200 ron. Este vorba de o simpla greseala de calcul ... (vezi toată discuția)