avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,

Vreau sa imi dau demisia si vreau sa stiu unele detalii, si daca s-a mai schimbat ceva:

Perioada de preaviz este de 20 zile, unde esti obligat sa stai 4 ore, pot face cerere sa muncesc 10 zile a cate 8 ore? La aceasta cerere trebuie sa fie de acord angajatorul sau se accepta "de la sine"

Pot cere banii aferenti zilelor de concediu ramase?

Astept sugestii in legatura cu acest subiect.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
kenzokent, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 5 Iunie 2011
Arel:
Codul muncii republicat in M.O. 345/2011 si renumerotat reglementeaza demisia la art.81.
Buna ziua,
Asa cum a mentionat dl. tudorvaleriu, demisia este trecuta acum la art. 81 in Codul Muncii republicat. In aceasta situatie, in REVISAL cum se face raportarea?
Daca pe decizie treci art. 81, in REVISAL treci art. 79? (eu nu am gasit nicaieri o varianta de REVISAL actualizata cu noile prevederi)
Multumesc
In decizie se trece art.81 , iar in REVISAL art.79 ... pana la 01.08.2011 sunt slabe sanse sa apara noua versiune a acestui program.
M-am uitat in contractul meu de munca si in caz de demisie trebuie sa respect preavizul de 20 zile, eu vreau sa mai stau 10 zile, nu 20, daca angajatorul este de acord, cum fac? imi fac demisia cu 10 zile?
Exista un model nou de demisie daca s-a schimbat codul muncii ? am inteles ca s-a schimbat articolul.

Alte discuții în legătură

Incetare cim demisie anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul cand un angajat isi da demisia pe 13 dec 2011, termen preaviz 20 zile lucratoare care se termina pe 12 ian ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate ... danut30 danut30 Buna ziua. Sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate de 3 ani. Doresc sa-mi depun demisia cu acordul partilor. Mentionez ca am foarte multe ore ... (vezi toată discuția)
Preaviz la locul de munca Andrei1011 Andrei1011 Buna ziua Vreau sa plec de la locul de munca insa superiorul direct nu vrea sa ma lase sa plec mai repede de 20 de zile in preaviz. Practic vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)