avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGEA 10/2001 / OBLIGATII FATA DE FOSTUL CHIRIAS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGEA 10/2001 / OBLIGATII FATA DE FOSTUL CHIRIAS

Ca mostenitor, in conditiile Legii 10/2001 mi s-a restituit in natura un imobil-casa-. Fostul chirias a cumparat imobilul in baza Legii 112/95 insa prin sentinta irevocabila contractul de vanzare cumparare a fost anulat in anul 2007. In anul 2008 mi s-a emis Dispozitiz de restituire in natura si am silicitat fstului chirias sa paraseasca imobilul. Intrucat acesta nu a dorit am cerut in instanta evacuarea.
In urma cestui proces care nu s-a incheiat, fostul chirias a intentat actiune in instanta in baza OG 40/1999 ca sa-i inchei contract de inchiriere sau sa=i dau alta locuinta.
Doresc sa cunos care sunt dispozitiile legale in acest sens adica ce obligatii legale am fata de fostul chirias. Mentionez ca din 2008 pana in prezent fostul chirias nu mi-a platit nici o chirie iar imobilul l-a inchiriat unei firme pentru 10 ani.
Cum sa procedez. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 14:54, 1 Iunie 2011
Art. 6 din OG40/99
''In cazul contractelor de vanzare-cumparare incheiate cu incalcarea prevederilor Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului, si desfiintate prin hotarare judecatoreasca, proprietarul recunoscut de justitie va incheia cu persoanele care au cumparat locuinta in baza Legii nr. 112/1995 si care o ocupa efectiv, la cererea acestora, un contract de inchiriere pentru o perioada de cel mult 3 ani.''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 40 din 1999 ContSters54572 ContSters54572 În prezent, chiriaşul cumpărător căruia i s-a desfiinţat contractul în urma promovării de către fostul proprietar a unei acţiuni în revendicare, mai ... (vezi toată discuția)
Protectia chiriasilor in case retrocedate? Bogdanra Bogdanra Buna ziua daca exista o casa nationalizata [i]abuziv[/i] si este retrocedata ce drepturi mai au chiriasii. In speta sunt oameni care [b]nu[/b] au venituri ... (vezi toată discuția)
Legea 112 din 1995 rahovei rahovei buna ziua.locuiesc de 6 ani intr-o locuinta nationalizata si doresc sa o cumpar dar cei de la primarie mi-au spus ca nu am dreptul sa cumpar locuinta deoarece ... (vezi toată discuția)