avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt sau abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt sau abuz de incredere?

In urma cu un aproximativ un an de zile mama mea a achizitionat un laptop(cu factura) pe care i l-a incredintat spre folosinta concubinei mele cu care locuiam in aceeasi locuinta cu parintii. In momentul in care a decis sa ne despartim(in urma cu 3 luni) , a luat din locuinta si laptopul respectiv, fara acordul proprietarului(al mamei mele). Incercarile mele repetate prin care i-am cerut returnarea bunul respectiv pe cale amiabila au fost sortite esecului, ea considerand acel bun "cadou".
In final, proprietarul bunului facut o plangere la politie iar dansii l-au considerat furt in plangerea respectiva.

Este furt sau abuz de incredere? In final, se va recupera bunul indiferent de incadrarea faptei?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
george666, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 16:21, 1 Iunie 2011
Se poate schimba incadrarea de la furt la abuz de incredere, dar tot va fi obligata sa inapoieze bunul. Presupun ca va intereseaza sa va recuperati laptopul, nu sa primeasca o pedeapsa mai mare pt furt decat pt abuz.
Aveti acte, facturi etc pt acel laptop?
nu ma intereseaza si nici nu as dori sa ia vreo pedeapsa. Ma intereseaza doar sa recuperez bunul respectiv. Cat despre factura si chitanta, da, exista. Atentie insa, au trecut 3 luni de cand a plecat cu el (asta in cazul abuzului de incredere).
Nu conteaza ca au trecut 3 luni de cand a luat laptopul in situatia in care dumnoavoastra ati formulat plangerea prealabila in cursul celor 2 luni de cand ati alfat ca v-a disparut bunul.
Daca nu doriti sa primeasca nicio pedeapsa, faceti-o sa inteleaga faptul ca trebuie sa va inapoieze laptopul si sa va retrageti palngerea, in sens contrar risca o amenda sau mai rau.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine nu plateste la restaurant?? muntean t.i. muntean t.i. Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc. Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Furt si abuz de incredere! DOTZ DOTZ Deranjez cu o intrebare. As dori sa stiu daca diferenta dintre furt si abuz de incredere este aceea ca in cazul furtului, bunul a fost insusit fara acordul ... (vezi toată discuția)