avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXA DE TIMBRU LA VALOAREA MASEI PARTAJABILE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXA DE TIMBRU LA VALOAREA MASEI PARTAJABILE

Dupa divort fostul sot a depus actiune de partaj. A taxat din suma totala de 80 mil, numai 25 mil.urmand ca pana la prima infatisare sa depuna restul de 55 mil.
Mi-a solicitat mie aceasta suma. Eu as putea sa-i dau aceasta suma pentru a se putea face partajul judiciar, dar la sfarsit taxa de timbru se imparte intre parti si as fi pusa sa platesc din nou ceea ce am mai platit.
Ce trebuie facut in acest sens? E obligatia lui exclusiva sa achite la inceput aceasta suma? Sau pot si eu? Trebuie sa fac un act oficial prin care sa recunoasca ca i-am dat bani pt. taxa de timbru?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 17:04, 1 Iunie 2011
Pentru orice imprumut ,pt o suma mare,incheiati un act oficial.Se poate si sub semnatura privata cu doi martori.
este obligatia exclusiva a reclamantului de a timbra cererea de chemare in judecata. daca doriti sa ii imprumutati bani, mergeti la un notar, intocmiti un contract de imprumut (are forta unui titlu executoriu).
nu va complicati cu acte sub semnatura privata, deoarece veti ajunge in instanta cu siguranta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Certificare imprumut madd madd Buna ziua! Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)
Chitanta sub semnatura privata ella24 ella24 Buna ziua. Am imprumutat de la o persoana o suma de bani(mai precis 35.000 ron) si am semnat o chitanta sub semnatura privata in care ma oblig ca pana la ... (vezi toată discuția)