avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monetar + plafon micro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monetar + plafon micro

Buna ziua, as vrea sa stiu daca e obligatoriu ca o firma care nu face comert cu amanuntul, si nici nu are punct de lucru, ci furnizeaza servicii sa intocmeasca monetar la sfarsitul zilei, si respectiv la sfarsitul saptamanii. sunt doua firme: una are doar sediu principal, cealalta are si punct de lucru volant.

inca o problema: anul trecut firma a avut plafon de 35.000 euro. Din ianuarie, a trecut la micro, si implicit la plafon de 100.000 euro, nu? sefa mea a spus ca de dapt ramane acelasi plafon de 35.000. e corect? adica nu stiu ce sa cred si nici unde sa intreb.:(:stunned:
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:35, 1 Iunie 2011
Cred ca anul trecut treaba cu plafonul de 35 000 euroi se referea doar la faptul ca puteai sa nu fii sau, daca depaseai, erai trecut automat la platitor. Si daca odata ai renuntat la regimul de nuplatitor, nu mai puteai reveni dupa un timp.
Acum. faptul ca e sau nu microintreprindere nu are legatura cu tva-ul. Poti fi platitor sau nu si intr-un caz, si in altul. Asadar, daca a fost neplatitoare anul trecut, si acum nu a optat sa fie platitoare, poate continua asa, cum v-a spus.
Bun, la prima parte, folositi doar facturier si chitantier. Atentie, in functie de cazul concret, daca e nevoie folositi casa de marcat si atunci nu mai e nevoie de chitantier. Deci atat. La inceput de an administratorul firmei sa emita decizia de alocare de serie si plaja de numere pentru facturi , chitante, in continuarea celor din anul trecut.
1.deci ramanem ca neplatitori de tva la plafonul de 35.000 euro si anul acesta- vreau si eu o baza legala adica sa stiu de unde sa ma documentez daca nu e cu suparare, . si nu il luam in calcul pe cel de 100.000.

2. in concluzie, nu ne trebuie monetar.?
Acea valoare de 100 000 euroi se refera la cifra de afaceri. Cititi in Codul Fiscal conditiile ce se cer pentru a fi microintreprindere ci tot acolo, la capitolul despre tva, conditiile pentru a fi sau nu platitor.
Nu e necesar monetar. Dumneavoastra inregistrati in registrul de casa zilnic chitantele sau raportul zilnic de la casa de marcat , la capitolul incasari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon impozit pe profit RodiZ RodiZ Conform legislatiei, o microintreprindere trece de la plata impozitului pe venit la cel pe profit dupa atingerea pragului de 65000 eur cifra de afaceri sau ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum se trece norma de venit - sistem real ? deliacrin deliacrin Buna Daca un PFA incaseaza peste 100.000 euro in anul anterior este obligat sa treaca la sistem real. Aceasta limita se pondereaza cu perioada lucrata? ... (vezi toată discuția)
Plafon de 35.000 eur la srl? sebisibiu sebisibiu Buna ziua, As vrea sa stiu daca am un SRL sau Microintreprindere si depasesc plafonul de 35.000 eur/ 119.000 lei va trebui sa devind platitor de TVA? Pana ... (vezi toată discuția)