avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plafon de 35.000 eur la SRL?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plafon de 35.000 eur la SRL?

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca am un SRL sau Microintreprindere si depasesc plafonul de 35.000 eur/ 119.000 lei va trebui sa devind platitor de TVA?
Pana acum asa am stiut ca plafonul este la 100.000EUR.
Cel mai recent răspuns: cdcd , utilizator 16:53, 15 Ianuarie 2012
Da. Deveniti platitor de TVA cu termen de declarare trimestrial.
De la 100.000 de euro se declara TVA-ul lunar.
cdcd a scris:

Da. Deveniti platitor de TVA cu termen de declarare trimestrial.
De la 100.000 de euro se declara TVA-ul lunar.

Deci sa inteleg ca la SRL devin platitor de TVA la 100.000 EUR si nu la 35.000EUR (119.000 lei) ?

Inca ceva. Pot avea mai multe firme SRL sau doar 1 cu mai multe activitati? Cum scap de TVA daca si la PFA si la SRL ajung pana la 35.000 eur? Pot sa mai deschid ceva?
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
sebisibiu, utilizator
Deveniti platitor de TVA daca depasiti pragul de 119.000 lei, declaratia de TVA se face la trimestru, si o sa aveti fie TVA de plata, fie TVA de recuperat.
Cind depasiti 100.000 de euro se trece la TVA lunar.
Puteti avea si un singur SRL, cu o activitate principala si mai multe secundare, dar si mai multe SRL-uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon impozit pe profit RodiZ RodiZ Conform legislatiei, o microintreprindere trece de la plata impozitului pe venit la cel pe profit dupa atingerea pragului de 65000 eur cifra de afaceri sau ... (vezi toată discuția)
Ce plafon trebuie depasit ptr a deveni platitor de tva ? Cezar66 Cezar66 In momentul actual sunt ne-platitor de TVA...Ce plafon trebuie depasit ptr a deveni platitor de tva ? (vezi toată discuția)
Tva talmacel talmacel Buna ziua, Firma este cu tva trimestrial si in luna iunie 2010 am depasit plafonul de 100.000 euro. De cand devin TVA lunar si la ce curs trebuiesc ... (vezi toată discuția)