avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte civila

Buna ziua.
Am cumparat o masina furata si in acest sens se fac cercetari penale. Mentionez ca politia mi-a lasat masina in custodie pana la finalizarea cercetarilor.
Ma pot constitui parte civila in situatia in care dosarul este la Parchet? (pentru cheltuielile de intretinere intrucat sunt custode) Cum formulez cererea?Problema este ca nu stiu in ce stadiu a ajuns cercetarea efectuata de politie si parchet.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 21:12, 1 Iunie 2011
va puteti constitui parte civila in procesul penal inclusiv cu suma achitata ca pret al masinii si, ulterior, cu toate cheltuielile efectuate.
Dosarul este inca la Parchet...cine imi va plati prejudiciul....pe cine mentionez in cerere...?
Deci, dosarul nu a ajuns la instanta, se asteapta rezolutia procurorului...
In acest timp ma pot constitui parte civila si sa solicit ca proprietarul de drept sa-mi restituie cheltuielile facute cu intretinerea bunului?
daca sinteti cumparator de buna credinta, prejudiciul va fi recuperat de la faptuitor, adica persoana cercetata, cea care v-a vindut masina a carei proprietar nu era.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru rezolvarea cazului unui hot minor roxane roxane Buna seara Mie mi s-au furat 2 telefoane dintr-un magazin(eu lucram in acel magazin), telefoanele fiind personale, iar cel care le-a furat este un copil de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- cum trebuie sa procedez in acest caz? maque maque Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: In urma cu noua luni am depus o plangere penala impotriva unui individ care mi-a rupt mana in ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri iulianciolan iulianciolan buna ziua, am o intrebare referitoare la recuperarea unor bunuri sustrase. in speta AN a sustras din locuinta partii vatamate HE, 4 tablouri si un TV LCD. ... (vezi toată discuția)