avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare bunuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare bunuri

buna ziua, am o intrebare referitoare la recuperarea unor bunuri sustrase. in speta AN a sustras din locuinta partii vatamate HE, 4 tablouri si un TV LCD. organele de cercetare penala au identificat autorul faptei si au recuperat TV-ul. de asemenea au fost gasite cele 4 tablouri la VM, care le-a cumparat de la un magazin de antichiati. organele de politie au lasat in custodie tablourile, pana la definitivarea cercetarilor, considerand pe VM cumparator de buna credinta. Intrebarea mea este - Organele de politie sunt obligate sa ridice bunurile, si sa le restituie partii vatamate, sau nu? avand in vedere ca VM a cumarat cele 4 tablouri de la magazin de antichiti si nu cunostea provenienta bunurilor. va multumesc
VM, fiind cumpărător de bună credinţă, trebuie să-şi primească de la proprietar preţul plătit pentru bunurile cumpărate, rămânând ca proprietarul să-şi recupereze prejudiciul de la făptuitor, prin constituirea ca parte civilă în procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se incadreaza fapta? dax665 dax665 Buna ziua, In luna septembrie 2008, din depozitul unei societati comerciale s-au sustras 2 bunuri in valoare de 11.000 euro. Plangerea la politie a fost ... (vezi toată discuția)
Furt haine din mall andrei780 andrei780 Buna ma puteti ajuta si pe mine sunt disperat.Acum 2 luni am furat dintr-un magazin din mol o geaca si dupa doua zile a fost la alt magazin si am mai luat un ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.ce se poate intampla? george 5 george 5 Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de ... (vezi toată discuția)