avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari si cainii comunitari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari si cainii comunitari

Sunt interesat de modul cum Asociatiile de Proprietari au abordat si eventual rezolvat problema cainilor comunitari aciuati pe langa bloc. La noi sunt destul de multi (aprox 30), nu se pot folosi biciclete, nu se poate alerga, iar dupa lasarea intunericului lucrurile se complica. Plus ca se intampla sa reuseasca sa se urce in pubele si sa ravaseasca gunoiul provocand mizerie suplimentara.
Cel mai recent răspuns: CONST , utilizator 14:58, 2 Iunie 2011
Va raspunde o mare iubitoare de animale asa ca s-ar putea sa fiu foarte subiectiva.
Si la noi in cartier s-au inmultit acesti caini, alearga dupa masini, latra la alti caini straini, pana la urma ma gandesc ca ar putea sa faca rau celor straini de cartier, de zona blocurilor respective. La noi problema este rezolvata, nu "ataca" pubelele de gunoi pentru ca pur intamplator sunt multi iubitori de animale in zona si cainii sunt foarte bine hraniti si nu mai au nevoie sa sape prin gunoaie.Ba mai mult dormind pe pragul usii la bloc sau pe langa, nu mai are nimeni curajul, strain de bloc noaptea sa se invarta pe acolo. Iar ei nu au nici o vina pentru situatia in care au ajuns! Noi incercam sa facem pace cu ei si am reusit, fiind sterilizati incetul cu incetul vor muri, si oricum nu se mai inmultesc in ritmul in care au facut-o pana acum.
Ei respecta regulile de convietuire....
@ Cristea Mari...:

Probabil situatia la dvs. pe acolo este asa cum o descrieti iar cainii duc o viata roz fara griji si in intelegere cu toata lumea , trai pe vatrai adevarat.Dar situatia este diferita prin alte(multe) parti asa cum si userul Bismark relateaza.
Din pacate asociatiile nu se ocupa de caini comunitari pentru ca sunt mai interesate de alte probleme. Ar putea si presedintele sa fie deranjat de mizeria cainilor comunitari pe care o vede pe jos( peste tot) dar acesta afiseaza un aer preocupat si a invatat sa se strecoare pana la asociatie repede, repede.
Tot din fericire pentru noi avem extrem de mult spatiu verde, iar cainii " iubesc" aceste portiuni, fapt care ne scapa de mizeria de care faceti vorbire. Si daca nu credeti va invit cu multa placere sa constatati faptic ceea ce afirm eu scriptic.
As putea spune ca mai multa mizerie se creeaza de la baietii care mai beau o bere pe langa masini si arunca dozele si pachetele de tigari, de la vecinii care-si renoveaza apartamentele, etc.etc... Dar pe acestea nu le mai vede nimeni....
Pe la noi cainii iubesc trotuarele a.i. trebuie sa faci slalom desi poate te grabesti.Cred ca deaceea romanii se uita cocosati in jos si par suparati din cauza mizeriei cainilor comunitari.In loc ca tot poporul sa scoata pieptul inainte si sa priveasca la mai mult de 5 m inainte toata lumea este atenta unde pune piciorul ca sa nu alunece pe ceva.
Poate ca ar trebui sa fim putin mai atenti la autorii mizeriei de pe trotuare: vom observa ca , in proportie de 75 %, nu cainii comunitari sunt de vina pentru ceea ce vedem noi la tot pasul, ci cainii tinuti in casa si scosi "la plimbare" de stapani, pe langa casa, doar cat sa-si faca nevoile... asa incat, bietele suflete, nici nu apuca sa iasa bine din bloc ca trebuie sa rezolve "misiunea" pentru care au fost scosi din casa.
Cat priveste cainii comunitari...am observat ca sunt chiar mai discreti decat multi dintre semenii nostri umani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema caini maidanezi cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua! Am o problema complexa si delicata cu niste caini maidanezi. O haita de peste 10 caini este adapostita in curtea Gradinitei de Copii nr.264, ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Cainii comunitari si obligatiile primariei catalin_branco catalin_branco Doresc sa stiu daca o parte din locatari unui bloc pot sa ceara Primariei sa ridice caini comunitari definitiv din fata blocului. Nu sunt foarte agresivi, dar ... (vezi toată discuția)