avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cainii comunitari si obligatiile Primariei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cainii comunitari si obligatiile Primariei

Doresc sa stiu daca o parte din locatari unui bloc pot sa ceara Primariei sa ridice caini comunitari definitiv din fata blocului. Nu sunt foarte agresivi, dar fac multa galagie si mizerie in spatele blocului . Acesti aproximativ 10 caini sunt hraniti de 2 familii care lucreaza la un ONG care protejeaza animalele! Daca sunt ridicati de catre hingheri reapar pana in ziua urmatoare! Pot raspunde in fata legii aceste persoane daca acesti caini produc anumite pagube sau musca pe cineva? Sau daca facem o petitie catre Primarie pot fi obligati sa intretina acesti caini in casa lor personala unde sa ii cazeze, hraneasca si deparaziteze corespunzator? Pana la urma o parte dintre locatari suntem obligati sa suportam acest calvar... Daca iubesc asa mult animalele de ce nu le tin in casa lor? Platesc impozite catre stat si nu sunt obligat sa traiesc in prezenta unor animale murdare si pline de microbi.Logic ar fi sa aiba nevoie de aprobarea tuturor locatarilor sa tina caini in apropierea blocului. Sunt constient ca este spatiu public dar pericolul de a fi muscat sau contaminat cu anumiti microbi, mizeria si galagia imi incalca drepturile ,nu?!
Cel mai recent răspuns: catalin_branco , utilizator 22:23, 7 Martie 2013
Sunt primarii in tara care au aprobat regulamente de gestionare a cainilor cu si fara stapan in localitate. Va redau un fragment :
"Pe terenurile aflate în folosinţă comună sau coproprietate creşterea şi întreţinerea câinilor
se va face numai cu acordul celorlalţi colocatari sau coproprietari.
(2) Deţinătorul sau îngrijitorul unui câine are obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru ca animalul, prin lătrat sau alte atitudini deranjante, să nu conturbe liniştea vecinilor şi să nu creeze disconfort prin murdărirea cu dejecţii a suprafeţelor folosite în comun."
Textul complet il regasiti la adresa [ link extern ]
Deci cel mai bine e sa luati legatura cu primaria, sa depuneti o sesizare scrisa si semnata, din partea tuturor locatarilor deranjati de aceasta problema. Ar fi bine ca sa va uniti mai multi locatari cu aceasta problema si din alte zone pentru a face presiuni ca aceasta problema sa gie reglementata si in localitatea dumneavoastra si apoi chiar sa se si respecte.
Legat de implicarea respectivului ong, da, ei pot proteja si ingriji cainii comunitari dar in locuri special amenajate si cu respectarea conditiilor de igiena.
Sau daca se face plasarea de animali catre diferite persoane, veti gasi in acel regulament ce conditii trebuie sa respecte acea persoana care ii preia.
Va multumesc pentru textul respectiv. Mie personal mi se pare foarte just. Va spun sincer ca iubesc animalele si am detinut caini, pisici, canari, porcusori de guineea, hamsteri iar in prezent am un acvariu cu pesti!
Mesajul dumneavoatra ma inspirat si am demarat demersurile printro petitie adresata primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema caini maidanezi cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua! Am o problema complexa si delicata cu niste caini maidanezi. O haita de peste 10 caini este adapostita in curtea Gradinitei de Copii nr.264, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si cainii comunitari Bismark Bismark Sunt interesat de modul cum Asociatiile de Proprietari au abordat si eventual rezolvat problema cainilor comunitari aciuati pe langa bloc. La noi sunt destul ... (vezi toată discuția)
Caine comunitar in fata blocului cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)