avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... declaratii de somaj gresite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

declaratii de somaj gresite

Buna ziua !
Am fost la somaj sa i-mi depun dosarul dar eu lucrand in ultimele 9 luni in Ilfov si inainte in Bucuresti cei de la Ilfov m-au trimis la Bucuresti , unde acestia au constatat ca declaratiile primite de la firma unde am lucrat inainte erau calculate gresit - salariu plus sporurile -( pe 2007 cand nu se facea asa ) . D-na inspector de la Agentia de Somaj a Municipiului Bucuresti a sunat-o pe contabila firmei ca sa ii spuna acesteia ca a gresit declaratiile din anul 2003 pana in 2007 si sa vina sa dea o declaratie rectificativa pentru a putea sa i-mi depun si eu dosarul dar aceasta a refuzat , spunand ca " ce nu va convine ca v-am dat mai multi bani " , dupa ce ca abia mi-a completat declaratia dupa mai bine de o saptamana . Stiu ca o pot da in judecata , dar a-si vrea sa stiu cum sa procedez si daca a-si castiga acest proces . Daca aceasta indemnizatie era singurul venit din casa , eu nu mai mancam ? o intreb pe d-na contabila . Ce ma sfatuiti ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 15:43, 21 Iulie 2008
Cum dispune art.18 alin.(3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr.174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, adeverinţa prevăzută la alin.(1) al acestui articol, se verifică şi se certifică de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pe baza declaraţiilor lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj depuse de angajator şi a înscrisurilor efectuate în carnetul de muncă sau, după caz, doar pe baza înscrisurilor efectuate în carnetul de muncă.
Alineatul (5) al aceluiaşi articol dispune că în situaţia în care sunt identificate neconcordanţe între conţinutul adeverinţei şi conţinutul declaraţiilor lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj depuse de angajator şi/sau înscrisurile efectuate în carnetul de muncă ori se constată că angajatorul nu a depus declaraţia lunară, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă solicită în scris angajatorului corectarea respectivelor documente şi depunerea lor la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii solicitării.
Conform art.113 lit.h), coroborat cu art.114 lit.a) din Legea nr.76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, necomunicarea datelor şi informaţiilor solicitate în scris de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pentru îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1500 lei la 2500 lei.

Daca dvs vi s-a inregistrat cererea (asa cum este firesc), nu veti pierde somajul, dar va mai dura ceva timp pana la solutionarea conflictului de care vorbeati.
Pentru ca aceasta solutionare sa fie posibila, AJOFM trebuie, respectand legea si atributiile conferite de aceasta lege,
sa faca acea solicitare in scris.
addm a scris:

Cum dispune art.18 alin.(3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr.174/2002, cu modificările şi completările ulterioare, adeverinţa prevăzută la alin.(1) al acestui articol, se verifică şi se certifică de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pe baza declaraţiilor lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj depuse de angajator şi a înscrisurilor efectuate în carnetul de muncă sau, după caz, doar pe baza înscrisurilor efectuate în carnetul de muncă.
Alineatul (5) al aceluiaşi articol dispune că în situaţia în care sunt identificate neconcordanţe între conţinutul adeverinţei şi conţinutul declaraţiilor lunare privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj depuse de angajator şi/sau înscrisurile efectuate în carnetul de muncă ori se constată că angajatorul nu a depus declaraţia lunară, agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă solicită în scris angajatorului corectarea respectivelor documente şi depunerea lor la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii solicitării.
Conform art.113 lit.h), coroborat cu art.114 lit.a) din Legea nr.76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, necomunicarea datelor şi informaţiilor solicitate în scris de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pentru îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1500 lei la 2500 lei.

Daca dvs vi s-a inregistrat cererea (asa cum este firesc), nu veti pierde somajul, dar va mai dura ceva timp pana la solutionarea conflictului de care vorbeati.
Pentru ca aceasta solutionare sa fie posibila, AJOFM trebuie, respectand legea si atributiile conferite de aceasta lege,
sa faca acea solicitare in scris.

corecte:
Daca vi s-a inregistrat cererea , nu veti pierde somajul,
-JOFM trebuie sa faca acea solicitare in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj administrator dory1985 dory1985 Buna ziua. Administrez si sunt asociat al unei firme. Sunt incadrata cu contract de munca din iunie 2007. Intrebarea mea este: POT BENEFICIA DE SOMAJ DACA ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj amiela amiela Buna ziua, Am o vechime in munca de 21 de ani (evidentiati in CM), in luna Martie m-am prezentat la agentia de somaj din Galati, pentru depunerea dosarului ... (vezi toată discuția)
Anexa 11 somaj obligatorie? petronel11 petronel11 Buna ziua, Avem un coleg care si-a dat demisia. Este obligatoriu pentru angajator sa completeze aceasta adeverinta (anexa 26 Hotararea 174/2002)? Va rog sa ... (vezi toată discuția)