avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere salar

in cazul in care se inregistreaza de catre o echipa de muncitori rebuturi care sunt constatate de catre clienti, afectand imaginea firmei ...dupa efectuarea cercetarii disciplinare(convocare ,p vb cercetare,decizie de sanctionre) se poate aplica salariatilor care au lucrat in respectiva ehipa direct de prima data sanctiunea reducerii salariului cu 5-10%? Dar in cazul in care se prezinta la data convocarii si motiveaza intr-un anume fel rebuturile?(adica dau vina pe alt departament desi ei au produs efectiv bnurile) pentru ca nu e prima oara cand se intampla asta dar pana acum nimeni nu a incercat sanctionarea lor?Mai pot sa-i sanctionez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:41, 18 Iulie 2008
Comisia de cercetare disciplinara are obligatia sa stabileasca faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice date concludente pe baza cărora să se poată stabili existenţa sau inexistenţa vinovăţiei. De asemenea, ascultarea şi verificarea apărărilor salariatului cercetat sunt obligatorii.

Comisia va propune aplicarea sau neaplicarea unei sancţiuni disciplinare după finalizarea cercetării.
Raspunsurile la intrebarile dvs. trebuie sa se regaseasca in Regulamentul intern. Daca nu il aveti, in ce baza sanctionati salariatii? Macar in fisa postului au atributii in ce priveste calitatea lucrarilor executate?
In functie de gravitatea faptei se poate aplica orice sanctiune, dar si acest lucru este precizat tot in Regulamentul intern.
Puteti proceda, totusi, la aplicarea sanctiunii disciplinare, dar respectati procedura legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la convocarea disciplinara. Care este termenul minim al unei convocari disciplinare?Este cumva 5 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara ContSters133104 ContSters133104 In data de 07 oct 2010 ora 12.00 am semnat de primire convocare la cercetare disciplinara (am primit un plic prin curier rapid) pentru absente nemotivate. ... (vezi toată discuția)
Angajatii Bogadn Vasile Bogadn Vasile Buna ziua am urmatoarea intrebare . In cazul in care un angajat nu se mai prezinta la locul de munca din diferite motive , care este procedura de a fi ... (vezi toată discuția)