avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Fonduri primite de la o companie din SUA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Fonduri primite de la o companie din SUA

Buna ziua.

In 2003 am primit 17.000$ in mai 6-7 transe, cate 2 pe luna, de la o firma inregistrata in Las Vegas. Fondurile au un caracter privat si nu au reprezentat o activitate economica (sau cel putin nu se poate proba contrariul).

La banca, HVB, am declarat cand am completat declaratia de incasare externa ca fondurile reprezinta "donatie".

Tin sa precizez ca nu am avut nici un fel de contract cu aceasta firma, si ca a fost pur si simplu un agreement online, fara nici o semnatura pe nicaieri.

In 2007 mi-am infiintat o firma, dar am avut un minim de activitate. Am emis 3 facturi, unei alte firme in valoreare de sub 4000 ron (toate 3 cumulate).

In februarie am avut control de la Garda Financiara ca sa verifice firma. Doar ca in loc sa se fie atenti la actele firmei m-au intrebat de banii primiti in 2003. Le-am declarat ca nu-mi mai aduc aminte despre aceste sume si ca nu am desfasurat nici o activitate cu caracter economic.

Azi am avut control de la Finante, tot pe firma, numai ca iar au incercat sa ma intrebe de acei bani. I-am rugat frumos sa-mi faca o invitatie pe persoana fizica si sa discutam azi doar de firma mea. S-au enervat pe mine, si mi-au prezentat un domn de la Oficiul pentru spalarea banilor, pe care l-am pus respectos sa-mi scrie o invitatie. Si a ramas pentru ziua de luni.

Dar, referitor la controlul pe firma, nici in februarie si nici azi nu au gasit nimic in neregula. In februarie Garda mi-a consemnat in registrul de control concluziile, doar ca azi cei de la Finante nu au scris nimic in Registru. Am inteles ca asta este un abuz grav si ca as putea sa fac o plangere legat de asta.

Luni probabil o sa incerce sa ma intimideze legat de sumele respective si sa vada ce declaratie mai smulge de la mine.

Intrebarea mea este... in cazul in care nu exista nici un fel de contrat, nici o legatura intre mine ca persoana fizica si acea companie, care este inregistrata in Las Vegas (paradis fiscal), si in conditiile in care am declarat ca acele sume sunt donatie, sunt obligat sa platesc impozit? Sau ce?

Pana la urma, 16%+ sa zicem penalitati, etc ar insemna 4000$... Ceea ce nu e o suma mare.

Doar ca ma streseaza cu firma asta, care n-are nici un fel de activitate, ca sa ma intrebe ceva in calitate de persoana fizica.


A, si inca un aspect ciudat. Cand au venit cei de la Finante la usa apartamentului unde am sediul social si unde nu era nimeni in momentul ala nu m-au sunat pe mine direct (Numarul meu fiind declarat la Registrul comertului, si la toate institutiile care au treaba cu firma). Au sunat-o pe mama, pe mobil, care chiar n-are nici o treaba cu firma mea. Si apoi m-au sunat pe mine. De unde au cei de la Finante acces la numarul personal al mamei mele? Si se poate sa le adresez o nota prin care le cer sa-mi explice asta in mod oficial?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:21, 18 Iulie 2008
de ce sa platiti impozit pentru acei bani? Cum au ajuns cei de la Finante la acel cont? ce legatura au banii cu firma infiintata in 2007? Mama este actionar la firma? Firma respectiva este A.F.?

Creantele bugetare se prescriu in 5 ani.

Lasati-i sa va dea in scris vreo amenda, sau vreo decizie de impunere (ce vor ei) pe care apoi o veti contesta in instanta.
Ei in cateva vorbe vor sa ma acuze de spalare de bani, pentru ca, am impresia ca banca a raportat tranzactiile mele ca fiind suspecte. Si probabil a ajuns raportarea de la banca la oficiul pentru spalare a banilor, si de acolo s-a pornit circul asta.

Banii n-au nici o legatura cu firma mea infiintata in 2007. Iar mama nu este actionar la firma.

Luni o sa le declar ca acei bani au caracter privat si ca nu au reprezentat in nici un fel o activitate economica. Intrebarea mea e ... eu trebuie sa demonstrez asta (ca nu am desfasurat o activitate economica) sau ei? Ca nici eu, si nici ei n-au cum sa probeze acest lucu intrucat nu exista nici un fel de contract.

Iar firma din Las Vegas nu o sa puna la dispozitie niciodata nici un fel de document statului roman, decat in cazul in care se emite un mandat federal care sa o oblige. Dar in cazul meu nu cred ca se ajunge la asa ceva....

Mai vreau sa stiu dacapot sa fac o plangere impotriva celor de la Finante ca mi-au facut un control, dar nu au notat in registrul de control. Ma enerveaza rau abuzul asta si ma simt prostit pe fata de ei.

Cetatenilor le sunt monitorizate abuziv tranzactiile financiare, iar Oficiul de Combatere a Spalarii Banilor, altfel o institutie cu caracter preventiv, si-a depasit atributiile, substituindu-se organelor de ancheta abilitate de statul de drept, contrar conventiilor si regulamentelor internationale, acesta institutie, care ar trebui sa aiba un rol pur informativ vizavi de Parchete, realizeaza veritabile rechizitorii, abuzand de date confidentiale de la banci, notariate, societati de investitii etc., pe care procurorii le instrumenteaza fara sa mai verifice sursele de informatie. Practic, orice persoana care a realizat o tranzactie ce depaseste 10.000 de euro (si nu numai), devine un posibil infractor, caruia i se poate deschide dosar penal numai in baza raportului Oficiului.

Articolul 8 din Conventia Europeana a drepturilor Omului, referitor la faptul ca fiecare cetatean are dreptul de a-i fi respectata viata privata, a fost minimalizat de parlamentarii romani, atunci cand au eleborat Legea de functionare a temutului si discretului ONPSCB
Cunosc si eu aceasta regula cu cei 10 000 euro Eu stiam ca este vorba de orice tranzactie de peste 10000 euro, sau mai multe tranzactii care cumulate fac 10 000 impreuna. Numai ca la mine au fost tranzactii de genul la 3000 luna asta, 3000 luna viitoare, etc. Si in 6-7 luni s-au acumulat in total 17 000$.

Deci, chiar si cu tranzactii mai mici astia incearca sa ma intimideze.

Eu luni o sa declar simplu si la obiect "Fondurile au caracter privat" si voi sublinia ca "nu au reprezentat nici o activitate economica".

Totusi, eu ii pot lua la intrebari de unde stiu despre acesti bani, de ce am avut control de la finante fara sa fie trecut in registrul de control si mai ales de unde dracu cei de la finanate au numarul mamei mele si de ce au sunat-o pe ea prima data? Asta ma face sa ma gandesc ca telefoanele imi sunt ascultate, si .. din cate stiu eu ar trebui sa existe un mandat de la un judecator pentru asa ceva, nu? Astfel, astept si eu o explicatie decenta legata de aceasta chestiune cu telefonul mamei mele.
vezi prevederile legale poate-ti folosesc.
www.avocatnet.ro/content/art...
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportarea tranzactiilor avTodincaVeronica avTodincaVeronica Ce parere aveti despre prevederea legala privind Raportarea tranzactiior a caror valoare depaseste 15.000 Euro la Oficiul pentru Prevenirea Spalarii Banilor ... (vezi toată discuția)
Aport firma PUFACONT PUFACONT Multumesc mult pentru raspuns. La o societate patronul crediteaza firma co o suma sa zicem aproape lunar cu 20.000 sau 30.000 lei in functie de necesitate ... (vezi toată discuția)
Declaratie desemnare persoana in relatia cu oficiul de spalare a banilor ema_nitzu ema_nitzu Buna ziua, Sunt expert contabil activ si tin evidenta la doua firme. Pana acum nu am avut tranzactii de minim 10000 eur care ar fi trebuit declarate la ... (vezi toată discuția)