avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nou regulament intern?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nou regulament intern?

Stie cineva daca este si unde este publicat un nou regulament intern conform noului cod al muncii? Vad ca editurile vand asa ceva,dar mi se pare normal sa il avem din Monitor....eventual.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:15, 2 Iunie 2011
Aveti postat in dreapta ecranului la documente utile un model de regulament intern dar si de act aditional la contractul de munca dupa codul muncii actualizat.
Regulamentul intern se creeaza intern de fiecare societate in parte, nu se gaseste pe nicaieri decat in incinta societatii respective.
Codul Muncii 2011 a modificat in mod radical Regulamentul Intern
Specialistii in legislatia muncii din Minister au alcatuit pentru dvs
Regulamentul Intern conform Codului Muncii 2011.Atentie: ITM-ul a anuntat ca va verifica in mod explicit respectarea noilor prevederi din lege in Regulamentul Intern al tuturor firmelor controlate.

Din cauza acestui text am intrebat ce e cu regulamentul intern. Ma gandeam ca trebuie refacut si sa includa noi cerinte.
Da. Trebuie adaugat la varianta veche, pe care ati avut-o in firma, noile prevederi. Dar ideea care s-a amintit mai sus e ca nici pentru prima varianta nu a fost ceva standard, publicat in monitorul oficial. Apar doar prin codul muncii si prin alte legi precizari: cam ce trebuie sa contina, si atat. Dumneavoastra acolo cunoasteti cel mai bine cum merg lucrurile, ce trebuie respectat si ce nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv munca la nivel unitate birta birta unde gasesc un model de contract colectiv de munca la nivel de unitate conform noilor modificari din 2011 a codului muncii/ (vezi toată discuția)
Decizie de concediere goiaemil goiaemil BUNA CUM SE ALCATUIESTE O DECIZIE DE CONCEDIERE PE MOTIVE DE DISCIPLINA IN BAZA NOULUI COD AL MUNCII SI CE ARTICOLE TREBUIE SPECIFICATE IN ACEASTA DECIZIE. (vezi toată discuția)
Acte aditionale norme codul muncii handaricimarin handaricimarin pentru o societate cu 400 de salariati,in loc sa fac acte aditionale pt.a-i instiinta de modificarile noul Cod al Muncii,este legal sa fac o decizie colectiva ... (vezi toată discuția)