avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DACA O FIRMA DECLARATA IN FALIMENT POATE PASTRA UN ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DACA O FIRMA DECLARATA IN FALIMENT POATE PASTRA UN NUMAR MARE DE SALARIATI PE ACEASTA PERIOADA?

Lucrez intr-o firma care a fost declarata in faliment in ianuarie 2010.Am restante la salariu de 3 ani si am cerut in nenumarate randuri sa fiu data in somaj.Mentinez ca am peste 25 de ani de munca.Din ianuarie 2011 nu am mai fost platiti .Este normal si cat mai poate dura aceasta situatie?Suntem in continuare salariati si intr-un numar mare.Administratorul judiciar nu raspunde la telefon si nu poate fi contactat in nici un fel.Va multumesc daca poate cineva sa ma ajute .
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:01, 2 Iunie 2011
Starea de insolventa presupune o varianta in care are loc reorganizarea firmei, cu alte cuvinte, a fost oprobat un plan de evolutie a firmei sub niste conditii foarte stricte, si a doua varianta e cea de faliment in care se lichideaza si se valorifica cat se poate de bine pentru a se acoperi cat mai mult posibil toti creditorii. Depinde in ce situatie e firma acum. Oricum, chiar daca se ajunge la faliment, creantele salariale au prioritate la plada din valorificarea bunurilor si activelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca o firma declarata in faliment poate pastra un numar mare de salariati pe aceasta perioada? pusicat_1 pusicat_1 Lucrez intr-o firma care a fost declarata in faliment in ianuarie 2010.Am restante la salariu de 3 ani si am cerut in nenumarate randuri sa fiu data in ... (vezi toată discuția)
Faza de observatie esso esso daca e o societate debitoare este in insolventa faza de observatie si nu plateste facturi curente ,societatea creditoare poate cere falimentul.Mentionam ca ... (vezi toată discuția)
Insolventa carmen-maria carmen-maria Buna seara tuturor, Sunt interesata in privinta insolventei. Mai exact am o firma x cu contract de franciza. La ora actuala nu imi pot permite sa platesc ... (vezi toată discuția)