avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract intre asociatia de proprietari si firmele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract intre asociatia de proprietari si firmele care detin spatii comerciale

Buna ziua,

Caut de ceva timp un model de contract intre o asociatie de proprietari si firmele care detin spatii comerciale la parterul blocului, cat si pentru chioscurile care activeaza in spatiile detinute de asociatie. As dori daca are cineva un model sau un contract care se foloseste in practica in relatia asociatii de proprietari-sociatati comerciale care detin spatii.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:03, 2 Iunie 2011
dvs, ca asociatie, ce relatie doriti sa stabiliti cu firma care de tine spatiu comercial la parterul blocului?
firmele respective consuma apa, folosesc serviciile rossal si trebuie sa contribuie la cheltuielile din asociatie. contractele existente sunt foarte vechi si nu mai sunt de actualitate avand in vedere ca proprietarii s-au schimbat de cateva ori din anii '90. pentru incasarea sumelor datorate pentru apa, gunoi, alte cheltuieli care tin de reparatii comune la scarile respective trebuie sa aiba un temei legal, un contract intre asociatia de proprietari si sc-urile care le detin.
pt apa:
daca are bransament si contor separat de coloana asociatiei, nu-i problema dvs
daca ii da asociatia apa si are contor individual, nu va trebuie contract cu ei, le dati apa, o platesc si salut, daca nu o mai platesc le opriti apa!

pt gunoi, nu e treaba asociatiei.

pt reparatiile la partile comune nu va trebuie contract, aceste reparatii se platesc in functie de cota parte indiviza, pe care proprietarii (schimbati de cateva ori) o cunosc din cvc, si asociatia trebuie sa cunoasca CPI pt a-i introduce la aceste cheltuieli, insa, daca au intrari separate de scara ii puteti taxa doar pt acoperis, subsol si instalatile comune.

temeiul legal pt a le cere bani este L230
Cautati aici pe forum, la Documente utile. S-ar putea sa va inspirati, puteti face modificari, negociati ...
La repartizarea cheltuielilor pe listele de plata nu se face distinctie intre persoanele fizice si persoanele juridice. De exemplu cheltuielile salariale se repartizeaza atat persoanelor juriuduce cat si persoanelor fizice, diferenta fiind data doar de suprafetele utile ale apartamentelor sau spatiilor utilizate.
Persoanele juridice pot avea unele cheltuieli mai mici (sau la care nu participa de loc), altele egale cu a proprietarilor de apartamente, altele mai mari. Apoi pot avea cheltuieli diferite in functie de consum, ca orice locatar, in situatia cand este masurat pe fiecare proprietar, locatar...
Stabiliti taote aceste prin incheirea unei conventii, asa cum prevede HG 1588/2007:
Art. 37. -
(2) Convenţia prevăzută are durată nedeterminată, fiind valabilă pe toată perioada activităţii desfăşurate de deţinătorii prevăzuţi la alin. (1), şi se actualizează periodic, în funcţie de elementele noi care intervin, în funcţie de numărul persoanelor care desfăşoară zilnic activităţi în spaţiul sau apartamentul respectiv, de numărul mediu zilnic de clienţi şi de obiectul de activitate. Numărul acestora se stabileşte de deţinătorul spaţiului şi se certifică de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari. Acest număr se utilizează pentru calculul cheltuielilor pe persoană aferente spaţiului respectiv.
(3) Convenţia precizează contribuţia proprietarului la cheltuielile asociaţiei de proprietari, cu privire la consumurile care nu pot fi înregistrate distinct pe fiecare proprietate în cauză şi care sunt determinate de activitatea desfăşurată.
(4) Convenţia completează obligaţiile proprietarului faţă de cheltuielile din cadrul asociaţiei de proprietari menţionate la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b)-f).
(5) În situaţia în care, la notificarea scrisă din partea asociaţiei de proprietari, proprietarii spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din condominiu refuză încheierea convenţiei, sunt aplicabile criteriile stabilite şi adoptate în acest sens de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari prin decizie scrisă şi în baza constatărilor vizuale cu privire la activitatea desfăşurată din punct de vedere al numărului de persoane angajate şi al numărului de clienţi.
(6) În situaţia în care, la notificarea scrisă a proprietarului, conducerea asociaţiei de proprietari refuză încheierea convenţiei, este aplicabil criteriul prevăzut la art. 47 lit. a) sau b) din Legea nr. 230/2007, după caz, cu obligaţia proprietarului de a declara, în scris, numărul persoanelor angajate sau care desfăşoară activităţi în spaţiul său.


Un model postat de dl. Grecu pe forum si pe care-l puteti descarca si adapta situatiei dv, gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiile comerciale de la parterul blocurilor trebuie sa plateasca la fel ca orice proprietar de apartament din acel bloc ? Stoian Adrian2001 Stoian Adrian2001 Spatiile comerciale aflate la parterul unui bloc de 7 etaje trebuiesc sa fie inclusi in asociatia de proprietari, trebuie sa participe si ei la cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)
Contributii la asociatia de proprietari Amariei Alin dumitru Amariei Alin dumitru spatiu comercial din contructie la parterul unui bloc, cu intrare separata fata de locatari, cu bransament separat la apa si contract de apa-canalizare cu ... (vezi toată discuția)