avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subiect: obtinere acte de proprietate pentru un imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subiect: obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947

Buna ziua,
Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a facut fara acte deoarece nici el nu avea decat acte de vanzare cumparare facute de mana cu martori.La decesul acestuia dezbaterea de mostenire intre mostenitorii legali s-a facut doar pentru suprafata de pamant pe care o detinea acesta fara suprafetele de pamant donate fiicelor la casatorie si pe care fiecare si-a construit un imobil.Detin toate actele de mana cu care aceste suprafete de teren au fost cumparate in 1947.
Am incercat in mai multe randuri sa obtin extrasul din registrul cadastral al posesorilor 1990, de la primarie, pentru pozitia de rol aferenta imobilului si nu am reusit deoarece angajatii primariei refuza eliberarea documentului spunand ca nu se pot obtine acte de proprietate in acest caz decat in instanta.Cum trebuie sa procedez?#-o

Cel mai recent răspuns: hesperida , utilizator 11:36, 2 Iunie 2011
Buna ziua!
Trebuie sa va adresati unui avocat pentru a introduce o actiune in justitie in urma careia veti obtine titlu de proprietate dorit. Este singura modalitate. Eu va stau la dispozitie . Tel 0722762562

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947 vs99teo vs99teo Buna ziua, Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a facut ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana, vanzator decedat julia03 julia03 Am cumparat in urma cu 10 ani, 5ha de teren arabil de la un barbat si nepotul acestuia cu care am facut chitanta de mana si mi-au dat titlul de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia terenului arabil in urma decesului tatalui meu? coze coze Tatal meu a fost casatorit 6 luni cu o femeie de care a divortat. S-a casatorit cu mama mea din care a rezultat 2 copii. In 1990 tatal a decedat iar mama s-a ... (vezi toată discuția)