avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune fortata

cum pot iesi din indiviziune fortata(stau la casa)?sunt proprietar pe 320 iar fratele pe 68 metri patrati insa i-mi foloseste terenul si a construit pe el fara autorizatie. Mentionez ca platesc la financiar 320 de metri insa eu nu folosesc decat 124 de metri restul fiind ocupati si folositi de frate.
Cel mai recent răspuns: CONST , utilizator 10:03, 3 Iunie 2011
Va adresati instantei cu o actiune de iesire din indiviziune.
daca nu va intelegeti de buna voie si nu puteti incheia un contract de partaj voluntar la notariat, trebuie sa-l actionati in judecata.
ma judec de 15 ani si au spus ca nu se poate iesi din diviziune au zis indiviziune fortata cum se poate asa ceva in Romania?
promovati o actiune de iesire din indiviziune si in fata instantei veti arata starea de fapt, veti solicita daca terenul nu este comod partajabil fie atribuirea intregului teren dvs cu obligatia de a-i plati fratelui o sulta fie invers
Explicati mai intai in ce mod ati obtinut proprietatea. In principiu "nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune" (art.728 C.civ.). Iar iesirea din indiviziune presupune mai intai de toate dovedirea calitatii de coproprietar. Oricum trebuie sa fiti un pic mai detaliat (nu excesiv de mult, dar suficient cat sa intelegem, daca se poate si motivarea unei instante care a hotarat imposibilitatea iesirii din aceasta! :O). Pentru ca, oricum ar sta lucrurile, numai daca o situatie de fapt exceptionala ar face imposibila divizarea proprietatii in materialitatea ei, instanta tot nu poate respinge cererea de iesire din indiviziune, daca exista alte solutii de iesire (cum ar fi despagubirea unuia dintre coindivizionari, pt. a se muta in alta parte, de exemplu). Ideal ar fi sa expuneti f.scurt motivatia instantei pt. a intelege situatia de fapt avuta in vedere, ori sa descrieti aceasta situatie, la fel de clar si scurt.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ContSters60071 ContSters60071 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. In citeva cuvinte situatia este urmatoarea: detin in indiviziune impreuna cu X un imobil astfel: teren eu 200mp , X ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare teren antonval antonval Buna ziua si multumiri anticipate pentru sfaturi. Este vorba despre un teren mostenit de trei frati, toti cu certificat de mostenitori, astfel: 38%, 38%, ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea imobilului fara acordul coproprietarilor alinanicorici alinanicorici buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care coproprietarii unui imobil nu sunt de acord cu dezmembrare si nu vor sa-si dea acordul voluntar la ... (vezi toată discuția)