avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune fortata

cum pot iesi din indiviziune fortata(stau la casa)?sunt proprietar pe 320 iar fratele pe 68 metri patrati insa i-mi foloseste terenul si a construit pe el fara autorizatie. Mentionez ca platesc la financiar 320 de metri insa eu nu folosesc decat 124 de metri restul fiind ocupati si folositi de frate.
Cel mai recent răspuns: CONST , utilizator 10:03, 3 Iunie 2011
in primul rand eu am act de proprietar pe baza de act vanzare cumparare.
motivul expus de catre tribunalul constanta este:terenul nu poate fi partajat deoarece nu se pot forma 2 loturi distincte astfel incat sa se asigure folosinta utila atat a terenului cat si a constructiilor astfel incat se impune mentinerea starii de indiviziune.
Lucru cee la fata locului nu este adevarat conform rapoartelor de expertiza casele sunt paralele sunt 2 iesiri separate.
Totodata s-a apreciat ca nu se poate realiza nici atribuirea intregului teren catre una dintre parti avand in vedere ca pe acest teren sunt edificate 2 constructii.
Ciudata motivarea instantei, nu inteleg de ce pentru ca sunt doua constructii nu se putea atribuii tot terenul unei parti, adica partea care primea casele si terenul platea o sula reprezentand valoarea de expertiza a terenului si a caselor.
eu nu inteleg de ce spuneti ca nimeni nu e obligat sa stea in indiviziune.
la cadastru mi s-a spus ca nu exista asa ceva.daca terenul nu are latime corespunzatoare,etc,putem sa vrem noi iesire din indiviziune pina poimiine,degeaba.
avocatii mint si spun ca se poate.

dragi avocati,nu mai mintiti,fratilor!!!

cititi legile,cititi codul civil si veti vedea ca nu e asa.
doar daca vreti sa va umpleti sufletul de pacate ,sa luati banii oamenilor,etc/
Daca ati fi citit cu atentie, stimate utilizator mieluu, ati fi observat ca avocatii nu au facut decat sa citeze dispozitiile legale, apreciind ca "In principiu nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune" conform art.728 C.civ. si admitand ca pot exista situatii speciale in care iesirea din indiviziune este imposibila. Tocmai pentru a se edifica pe deplin avocatii au cerut informatii suplimentare.
Cred ca dumneavoastra ar trebui sa mai cititi codul civil (art.728-750 va vor lamuri pe deplin). Nu cred ca aruncatul cu pietre la care incercati sa recurgeti isi are rostul pe acest site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ContSters60071 ContSters60071 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. In citeva cuvinte situatia este urmatoarea: detin in indiviziune impreuna cu X un imobil astfel: teren eu 200mp , X ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare teren antonval antonval Buna ziua si multumiri anticipate pentru sfaturi. Este vorba despre un teren mostenit de trei frati, toti cu certificat de mostenitori, astfel: 38%, 38%, ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea imobilului fara acordul coproprietarilor alinanicorici alinanicorici buna ziua, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care coproprietarii unui imobil nu sunt de acord cu dezmembrare si nu vor sa-si dea acordul voluntar la ... (vezi toată discuția)