avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatie juridica imobil vechi neintabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatie juridica imobil vechi neintabulat

Buna ziua! Unde este inregistratata situatia juridica a unor terenuri sau case mai vechi ce nu au beneficiat de intabulare? M-ar interesa daca nu au asupra lor ipoteci... Imobilele mai noi am inteles ca sunt insrise in Cartea funciara si de acolo se poate afla foarte usor situatia solicitand un Extras de Carte funciara de informare! Nu se poate face acelasi lucru si in cazul mai sus amintit?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:10, 3 Iunie 2011
Da, este adevarat, cu ocazia intabularii dreptului de proprietate in cartea funciara se procedeaza la verificarea registrelor de transcriptiuni- inscriptiuni, ocazie cu care se depisteaza eventualele acte de instrainare care au ca obiect imobilul in cauza (pentru ca DA, mai sunt cazuri in care "proprietarii" vin la intabulat cu imobile pe care le-au mai vandut anterior, in anii 1990-1999, in ideea de a le mai instraina acum inca o data), respectiv eventualele sarcini care ar greva imobilul (ipoteci mai vechi, comandamente, somaţii, litigii in instanta, etc.).
Dar, in orice caz, puteti solicita la OCPI eliberarea unui certificat de sarcini cu privire la imobilul in cauza, ocazie cu care aflati daca exista sau nu sarcini inscrise asupra lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament sub ipoteca Tommy D Tommy D Salutari la toata lumea! Am cumparat o masina in 1998 si am garantat cu apartamentul. Acte peste acte si binenteles ca apartamentul a fost pus sub ipoteca. ... (vezi toată discuția)
Intabulare miruna.c miruna.c am in fata un contr de V/C incheiat la notariat in 1992 La finele actului scrie "prezentul act s-a transcris in registrul de transcriptiuni si inscriptiuni ... (vezi toată discuția)
De pot afla ca un imobil nu are asupra lui sarcini? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu daca in afara de extrasul de carte funciara si intabulare mai exista vreo metoda in a afla daca asupra unui imobil exista sarcini, ... (vezi toată discuția)