avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Neclaritati Act Constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Neclaritati Act Constitutiv

Buna dimineata,

Va rog, putina lumina....

1. Un Act Constitutiv al unui SRL, modificat si emis la data de 19.03.2008 mai avea nevoie de incheiere de data certa de la avocat? Dupa inregistrarea acestuia la ORC ar fi trebuit sa se emita o mentiune de catre ORC privind inregistrarea noului Act Const. (sau trebuia ca acesta sa primeasca un nr. de inregistrare:-/)? Sau emiterea unui certificat constatator dupa depunerea Actului la ORC este suficienta?

2. Daca asociatul unic intr-un SRL romanesc este o PJ straina, iar in Actul Constitutiv este trecut ca reprez. legal, respectiv "Asociat Unic PJ X", in dreptul semnaturii ce stampila se aplica: cea a SRL-ului al carui Act Const. se intocmeste, sau cea a PJ straine - asociat unic?

#-o, #-o, #-o

Va multumesc.

O zi excelenta!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:24, 18 Iulie 2008
1. Daca actul constitutiv a fost modificat, banuiesc ca va referiti la actualizarea acestuia, dupa modificarea vointei asociatilor, realizata printr-un act aditional .
Asadar, mai intai se intocmeste actul aditional si mai apoi se introduc acele modificari in actul conbstituitv ( actualizare).
cele doua acte se depuh pintr-o cerere la ORC si se vor astepta eliberarea mentiunilor.
2. Actul eliberat de registru este documentul care dovedeste ca au fost inregistrate legal modificarile in organizarea respectivei societati.
3.Asociatul unic Persoana juridica straina trebuie sa stampileze atat actul constitutiv actualizat, cat si actul aditional, jos, la finalul actului, la semnatura asociatului.
4. Aceste acte vor fi semnate si stampilate de avocat ( daca el le intocmeste) sau confirmate de un consilier de de la registru.
sdianaviolina a scris:
4. Aceste acte vor fi semnate si stampilate de avocat ( daca el le intocmeste) sau confirmate de un consilier de de la registru.

Sau depuse fara vreo forma speciala, intrucat legea nu prevede nicio cerinta. Se discuta despre asta aici: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care sunt pasii de urmat pentru completarea actului constitutiv, al unui SRL, cu mai multe coduri CAEN si inregistrarea acestuia la Reg Com? ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa imi dati si mie un model de revocare din functie al unui administrator la un SRL. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Statut societate iulia13 iulia13 Va rog lamuriti-ma daca si care este diferenta intre statutul societatii si actul constitutiv al societatii. Ce inseamna act constitutiv actualizat? . Pentru ... (vezi toată discuția)